Mbappeov uslov za trasfer u Real Madrid je da dovedu i Hakimija.

Želi da ga povede sa sobom u Madrid

Zahtjev Mbappea o Hakimiju čisti je dokaz da i danas postoji pravo prijateljstvo!

Eldar Ganibegović

Prošle godine do samog kraja sezone očekivalo se da se Kylian Mbappe pridruži Real Madridu, a onda je on na iznenađenje mnogih objavio da je produžio ugovor s PSG-om te da ostaje u glavnom gradu Francuske.

Strani mediji ponovno su pokrenuli temu prelaska Kyliana Mbappea u Real Madrid. Prema navodima španskih novinara, Francuz je već dogovorio uslove ugovora s Los Blancosima.

Tema o Mbappeovom prelasku u Real vraća se kao bumerang. Španski mediji javljaju kako Francuz nije zadovoljan ostankom u PSG-u te bi volio što prije otići u momčad iz Madrida.

Ako francuski klub želi zaraditi na njemu, mora ga prodati ovog ljeta. Portal Todofichajes.com objavio je kako je napadač već dogovoriouslove s Realom, a jedan od njih je i dovođenje saigrača Achrafa Hakimija.

Real Madrid bi bez problema potpisao Marokanca koji bi bio solidno pojačanje desne strane odbrane. Prema navodima novinara, volio bi se vratiti u Madrid, ali će njegov transfer biti vrlo teško realizovati.

Špani dodaju da PSG neće olakšati odlazak Kyliana Mbappea, koji je ključni igrač momčadi. Francuzi neće pristati da se Hakimi uključi u transfer.

Marokanac je igrač PSG-a od jula 2021. godine, kada je u ovaj klub prešao iz milanskog Intera. Ove sezone je standadrdan te je upisao 31 nastup, postigao je četiri pogotka i upisao pet asistencija.

Mbappe još jednu sezonu zaredom dokazuje da je jedna od najvećih zvijezda francuskog kluba. U 28 utakmica zabio je 27 golova i upisao šest asistencija.

Podsjetimo, nedavno je objavljeno i kako se PSG želi osvetiti Real Madridu zbog Mbappea. Navodno su zainteresovani da predstojećeg ljeta dovedu Viniciusa Juniora.

"Ništa nije konačno i Real Madrid bi mogao ponovo pokušati s njegovim potpisom (Kyliana Mbappea, op.a ). Bez obzira na to hoće li se operacija ponovo aktivirati, predsjednik PSG -a želi osvetu i njegova je ideja da potpiše Viniciusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ne bi to bila laka operacija, ali francuski klub je već pokazao da za njega nema nemogućeg, što je već pokazao potpisivanjem Neymara i Messija.

U svakom slučaju, klauzula od 1000 miliona koju je potpisao brazilski napadač čini operaciju utopijom, osim ako se ne postigne dogovor između klubova", stoji u članku koji je ne tako davno objavio španski Sport. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.