Zna se ko su pravi drugovi: Messi sinoć na večeru pozvao samo dvojicu igrača Barcelone

Odmara u Španiji s porodicom

Zna se ko su pravi drugovi: Messi sinoć na večeru pozvao samo dvojicu igrača Barcelone

E. Čaušević

Lionel Messi u nedjelju je spektakularnim golom iz slobodnog udarca u 95. minuti donio pobjedu PSG-u protiv Lillea (4:3), a potom je istog dana s porodicom otputovao u Barcelonu i iskoristio priliku da tek dvojicu bivših saigrača pozove na večeru.

Na Parku prinčeva u nedjelju gledali smo fantastičan okršaj PSG-a i Lillea prepun preokreta, a na kraju je aktuelni prvak Francuske uspio da dođe do pobjede rezultatom 4:3.

Junak je bio Messi koji je u posljednjim sekundama utakmice izborio prekršaj na nekih 25 metara udaljenosti, a zatim je nakon toga zabio fantastičan pogodak iz slobodnjaka za konačnih 4:3 i tri boda PSG-a.

Igrači PSG-a dobili su nekoliko dana slobodno nakon utakmice u nedjelju, a Messi je istog dana odlučio s porodicom otputovati u Barcelonu.

To za njega nije ništa neobično jer je njihova kuća u Barcelonu i često dolaze u ovaj grad kada imaju slobodnog vremena. Ipak, očekivano Messijev dolazak u Barcu izazvao je kao i uvijek dosta medijske pažnje.

Tako je bilo i ovaj put jer je Messi stigao nekoliko sati pred meč Barcelona - Cadiz i čak se špekulisalo da bi mogao put Camp Noua da gleda tu utakmicu, ali naravno na kraju od toga nije bilo ništa.

Oglasi

Messi je sinoć sa suprugom Antonellom odlučio da ide na večeru i iskoristio je priliku da pozove bivše saigrače iz Barcelone.

No, zanimljivo je da je pozvao tek dvojicu s kojima je očito u najboljem odnosu, a olakšica je i što se njihove supruge druže već dugo. To su Sergio Busquets i Jordi Alba, a tu je bio i jedan od bivših pomoćnih trenera Barcelone s kojim je Messi također u odličnom odnosu.

Također, to je odmah pokrenulo špekulacije da s ostalim saigračima s kojima je godinama igrao u Barceloni Messi i nije u najboljim odnosima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, nije prvi put da Messi prilikom dolaska u Barcelonu na druženje pozove samo Busquetsa i Albu. S njima je igrao preko deset godina i očito je da su ostali u kontaktu i nakon njegovog odlaska u PSG.

Poznato je da Messijev ugovor s Parižanima ističe na ljeto, a navijači Barce nadaju se da su Busquets i Alba kao kapiteni iskoristili priliku da pokušaju nagovoriti Argentinca da se vrati u katalonski klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Kojim parama da ga placaju nije lud da igra za milostinju barca nemoze njemu ponudit 20 miliona godisnje kamo 50 u ove price samo fanovi vjeruju niko vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi