Foto: FK Velež Mostar

Lauš stigao u Mostar

Velež ozvaničio dolazak pojačanja iz Hajduka · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Velež se pojačao pred sami početak nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine. U mostarski klub stigla je prinova iz splitskog Hajduka.

Kako je SportSport.ba jučer i najavio, klub koji ove sezone brani trofej kupa Bosne i Hercegovine na posudbu je doveo Tina Blaža Lauša. 

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava svoje članove, navijače, simpatizere i prijatelje Kluba, kao i sportsku javnost, da je sa HNK Hajduk Split dogovorena posudba igrača Tine Blaža Lauša do kraja sezone 2022/23.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu, Republika Hrvatska. Prve fudbalske korake napravio je u HNK Hajduk, u kojem je prošao sve omladinske selekcije u okviru Akademije.

Nastupao je i za drugu ekipu Hajduka u kojoj je bio jedan od najboljih igrača ostvarujući zapažene rezultate. Bio je na posudbi u HŠK Posušje u sezoni 2021/22, a u matični klub se vratio nakon posudbe u NK Istra 1961.

Ovaj dvadesetjednogodišnji igrač sredine terena će zasigurno dodatno osnažiti igru Rođenih i povećati kompetencije za kreiranje prodornih ofanzivnih akcija", objavio je Velež u saopštenju na zvaničnom sajtu. 

Prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Velež je završio na šestom mjestu sa 24 osvojena boda.

U prvom kolu proljetnog dijela sezone, tačnije u 20. kolu naredni vikend gostuju Tuzla Cityu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu su u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine savladali Posušje sa 2:0 i tako nastavili put prema odbrani naslova u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji.

Na današnjem izvlačenju parova za četvrtfinale kupa, voljom žrijeba Rođeni su za protivnika dobili dobojsku Slogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.