Zvanično: Sarajevo protiv Zrinjskog u Mostaru, a najveći bh. derbi igra se u Trening centru

Odluka Takmičarske komisije

Zvanično: Sarajevo protiv Zrinjskog u Mostaru, a najveći bh. derbi igra se u Trening centru · Saznajemo

E. Čaušević

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kako saznaje SportSport.ba, odobrila je FK Sarajevo dok traju radovi na stadionu Koševo svoje utakmice u kojima ima ulogu domaćina igra u Mostaru i Zenici.

Sarajevo je prvi dio sezone igralo na Bilinom polju u Zenici i očekivalo se da će nakon zimske pauze da zaigraju konačno na Koševu, ali se to neće desiti jer radovi još uvijek nisu završeni.

Zbog toga su iz bordo kluba tražili zamjenski teren, odnosno da igraju pojedine utakmice na kojima imaju ulogu domaćina na stadionu Rođeni u Mostaru.

Kako saznajemo Takmičarska komisija NSBiH odobrila je zahtjev Sarajeva da utakmicu protiv Zrinjskog igra na stadionu Veleža u Mostaru, a ova utakmica bit će odigrana već ovog vikenda, odnosno u nedjelju s početkom u 17:30 sati.

Također, donesena je odluka da će se i zaostala utakmica gradskog derija Sarajeva i Željezničara koja se trebala igrati krajem prošle godine odigrati 8. marta i to u Trening centru bh. reprezentacije u Zenici.

Sarajevo i Željezničar trebali su igrati u 18. kolu sredinom novembra na Bilinom polju, ali je taj meč tada otkazan. Vjerovalo se da će biti odigra na stadionu Koševo, ali zbog činjenice da radovi nisu završeni na tom stadionu donesena je odluka da se ovaj meč ipak odigra u Zenici.

Oglasi

Istog dana će se igrati još jedan gradski derbi, a to je okršaj Veleža i Zrinjskog, a to je zaostali meč 17. kola Premijer lige BiH.

Navijači Zrinjskog i Željezničara neće biti na tribinama?

Kako je SportSport.ba objavio derbiji između Sarajeva i Zrinjskog, te Sarajeva i Željezničara će proći najvjerovatnije bez gostujućih navijača s obzirom da bordo klub igra na zamjenskim terenima.

Naime, zabrana organizovanom dolasku gostujućim navijačima na zamjenskim domaćim terenima ostaje na snazi i u proljetnom dijelu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo znači da navijači Željezničara neće moći prisustvovati derbiju u Zenici 8. marta gdje će FK Sarajevo biti domaćin.

Također ni navijači Zrinjskog neće moći bodriti svoj tim u duelu protiv Sarajeva koji se u nedjelju igra u Mostaru.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Cuj odluka takmicarske komisije, gdje ce igrati naš najveći klub kao domaćin, a znajući pri tome da je iskljucivo NS BIH jedini krivac što radovi na stadionu AFH nisu zavrseni. ŠTA SU SVE URADILI NA ŠTETU SARAJEVA, MOGLA BI SE KNJIGA NAPISATI. BORDO GIGANTE DRZI SE PROTIV UROTE, I OVIH NA CELU SA NAVIJACIMA IZ GOLUBOVACA.
2 3
Galacticosi
Narod nam se smije
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi