Scene sa Old Trafforda

Casemiro je pokazao da mu nema ravnog, ali Unitedov 18-godišnjak je od sinoć omražen u Barceloni

Admin Čaušević

Manchester United je eliminisao Barcelonu u Europa ligi nakon što je poslije preokreta pobijedio sa 2:1. Sve je podsjetilo na nezaboravnu evropsku noć kao u vremenu kada su Crveni đavoli pod vodstvom Sir Alexa Fergusona dominirali Evropom. 

United je tokom ljetnog prijelaznog roka uložio ogroman novac, a pojačanja već počinju da se isplaćuju. Prije svih to se odnosi na Casemira koji je donio neophodnu čvrstinu u veznom redu.

Da mu nema ravnog, barem kada je u pitanju njegova pozicija. Casemiro je bio maestralan protiv Katalonca i nosi dobar dio zasluga za prolazak dalje.

Brazilac je u prvom poluvremenu pri vodstvu gostiju imao ključnu intervenciju kada je blokirao jedan šut u kolosalnoj prilici za 0:2.

Na kraju je bivši veznjak Reala imao čak 100% dobivenih zračnih dueala, ukupno 14, što dovoljno govori o njegovoj dominaciji.

Ipak, velika pobjeda je pokazala i drugo lice modernog fudbala. Alejandro Garancho se pobrinuo da od sinoć bude omražena osoba u Barceloni.

Ovaj 18-godišnjak je ušao sredinom drugog poluvremena te je imao ključnu ulogu za pobjedonosni gol Anthonyja.

A nakon završene utakmice odlučio je da isprovocira Barceloninog Pedrija imitirajući proslavu sjajnog španskog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Garancho je stavio ruke na oči imitirajući dvogled, baš kao što to radi Pedri koji na Old Traffordu nije zaigrao zbog povrede.

Inače, Garancho je rođen u Madridu, a prošao je omladinske selekcije Getafea i Atletico Madrida. Jasno je da baš i ne voli Katalonce. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.