Nakon duela u Banja Luci

Marinović dao kratak komentar, gosti nisu bili raspoloženi za izjave

Haris Zilić

Počeo je proljetni dio sezone u Prmeijer ligi BiH. Prvi duel 20. kola igrao se u Banja Luci gdje je Borac u derbiju savladao Široki Brijeg sa 1:0.

Utakmica je ponudila dopadljiv fudbal.

Više prilika imali su domaćini, propustili su i neke šanse pred praznim golom.

I Široki je znao uzvratiti, a na kraju trenutak odluke u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon jednog prekida, lotpa se od Brune dobija do Blagaića koji pogađa za 1:0 i trijumf Borca.

Tako je Balagaić postigao pogodak protiv bivšeg kluba.

Nakon duela u Banja Luci izjavu je dao trener Borca Vinko Marinović koji nije bio previše raspoložen.

Dao je kratak komentar bez previše analize.

"Imali smo prilika da damo gol u prvih sat vremena, zatim je Široki došao do nekih prilika. Imali smo i pad u igru. Ali, evo na kraju gol u sudijskoj nadoknadi i tri boda. Čeka nas Velež, idemo iz derbija u derbi, spremat ćemo se za tu utakmicu", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane iz gostujućeg tabora nisu bili raspoloženi za davanje izjava po završetku susreta. Vjerovatno su bili nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama od strane glavnog arbitra Mirze Kazlagića iz Cazina.

S ova tri boda Borac se izjednačio sa Širokim u vrhu prvenstvene tabele i oba tima imaju po 36 bodova, tri boda manje od lidera Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.