Borac golom iz 94. minute pobijedio Široki Brijeg
Derbi u Banjoj Luci nije opravdao očekivanja i na kraju su bodovi podijeljeni (Foto: Screenshot)

Blagaić za trijumf

Borac golom iz 94. minute pobijedio Široki Brijeg

M. Šljivak

Utakmicom između Borca i Širokog Brijega otvoren je proljetni dio prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a na kraju je domaći tim  slavio pobjedu rezultatom 1:0 pogotkom nekadašnjeg igrača Širokog Jakova Blagaića.

Borac je ofanzivno ušao u meč. Kontrolisao je domaći tim potpuno igru i u prvom poluvremenu je stvorio ogroman broj dobrih šansi.

Prvi je prijetio Predragović u devetoj minuti. Udarac završava preko gola, a zatim šutiraju dobro Tatar i Ninković, no problema za Josipovića nije bilo.

U 22. minuti velika šansa za Borac. Ninković odlično ubacuje, Jovo Lukić je sam kao duh na pet metara, ali glavom šalje loptu pored gola.

Predragović potom tri minute kasnije tuče s 25 metara, Josipović je ponovo siguran i promjene rezultata nije bilo.

Imao je do kraja prvog dijela Borac još nekoliko solidnih pokušaja. Međutim, promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

Borac i u nastavku meča stvara šanse. Nakon 10 minuta igre u drugom poluvremenu imali su dva zicera, ali ih nisu iskoristili domaći fudbaleri.

Prvo je u 53. minuti Enver Kulašin oči u oči s golmanom Josipovićem. Golman Širokog sjajno brani, a zatim u 56. minuti Predragović s dva metra prebacuje kompletan gol i propada velika šansa.

Pokušavao je domaći sastav na sve načine probiti bedem gostiju koji su šansu čekali iz kontri. Imali su 73. minuti dobar pokušaj preko Bagarića, no danas nezaposleni Ćetković dobro brani.

Dvije minute kasnije Radić propušta ogromnu šansu. Usamljen je fudbaler gostiju bio na 12-13 metara od gola, ali umjesto u mreži, lopta završava daleko iznad gola.

Krenuo je potom tim Vinka Marinovića po pobjedu. Pokušavao je Borac svim silama doći do pobjedničkog pogotka u čemu je i uspio.

Oglasi

Igrala se 94. minuta susreta kada je nekadašnji igrač Širokog Jakov Blagiać postigao pobjednički pogodak za konačnih 1:0.

Treba istaći da je u ovom susretu viđen i indicent od strane navijača Borca. Bakljom su gađali golmana gostiju iz Širokog koji je samo pukom srećom izbjegao teže povrede.

U centru pažnje je bio i sudija Mirza Kazlagić koji je podijelio sedam žutih kartona, a svojim odlukama je u nekoliko navrata izazvao opravdan bijes kod gostiju. 

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Borac - Široki Brijeg 1:0

BORAC: Ćetković, Pejović, Ninković, Predragović, Subić, Lukić, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Tatar, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Bagarić, Pejić, Lovrić, Ćavar, Kuprešak, Bruno.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hammers
Igrac utakmice jos jednom Mirza Kazlagic, svaka cas’
11 0
user1657879699
Dabogda se ugasili sutra vi i vaše suđenje
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije