Izgubio kontrolu i podletio pod autobus FK Velež

Tužne vijesti nakon saobraćajne nesreće: Preminuo 22-godišnjak, dvije osobe životno ugrožene

Edmir Škorić

U Čevljanovićima se danas u 15:15 sati dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je na kraju preminula jedna osoba.

Na magistralnom putu M-18 došlo je do sudara nakon što je jedan automobil podletio pod autobus u kojem su bili smješteni igrači i strušni štab FK Velež, a koji su putovali prema Srebreniku na nedjeljnu utakmicu 20. kola Premijer lige protiv FK Tuzla City.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić rekla je za Klix.ba da su ljekari konstatovali smrt muške osobe koja ima 22 godine. On se nalazio u putničkom automobilu koje se sudarilo sa autobusom u kojem se nalazila ekipa FK Velež.

"U nesreći je teško povrijeđeno dijete i zadobilo je povrede opasne po život, a isti stepen povreda konstatovan je kod jednog muškarca iz putničkog vozila", rekla je Novalić.

Putničko vozilo bilo je sa ljubljanskim registarskim oznakama, a u njemu su bile još tri osobe koje su povrijeđene, od čega su dvije teško, a jedna lakše povrijeđena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veležovi igrači su sačekali drugi autobus kako bi nastavili svoj put, a prema svemu sudeći, neće biti otkazivanja sutrašnje utakmice niti pomjeranja.

Taj susret se po rasporedu treba odigrati od 13 sati. Niko iz autobusa u kojem su bili igrači Veleža nije povrijeđen, ali nije isključeno da bi to moglo ostaviti određene posljedice na tim koji se suočio s neočekivanim strahom i tragedijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.