FK Velež sporazumno raskinuo ugovor s ofanzivcem
Igrački kadar FK Velež poprilično je izmijenjen u odnosu na prvi dio sezone

Đorđe Pantelić napustio klub

FK Velež sporazumno raskinuo ugovor s ofanzivcem · Saznajemo

M. Šljivak

FK Velež i 23-godišnji ofanzivni igrač Đorđe Pantelić sporazumno su okončali saradnju, saznaje SportSport.ba, te ovaj fudbaler u nastavku sezone neće nositi dres Rođenih.

Đorđe Pantelić i FK Velež danas su, prema najavama od ranije, sporazumno okončali saradnju i 23-godišnji fudbaler je postao slobodan igrač.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, pregovori o raskidu saradnje trajali su određeni period. Konačno je neđeno rješenje povoljno za obje strane i došlo je do prekida ugovora.

Ovaj 23-godišnji ofanzivac je u redove mostarskog kluba došao proteklog ljeta kao slobodan igrač iz bijeljinskog Radnika. U drešu Veleža odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, te je uspio postići dva gola i dodati jednu asistenciju.

Pantelić je sada slobodan u izboru nove sredine. Zainteresovanih strana će sigurno biti jer se radi o provjerenom fudbaleru i vidjet ćemo gdje će na kraju ovaj fudbaler završiti.

Đorđe je u profesionalnoj karijeri pored Veleža i Radnika igrao još za Vojvodinu, Inđiju i Kabel iz Novog Sada.

Oglasi

Velež je napravio brojne promjene u svom sastavu ove zime. Najvažnija se desila na klupi gdje je Nedim Jusufbegović zamijenio Amara Osima, a i igrački kadar je značajno drugačiji u odnosu na prvi dio sezone.

Rođeni su dobro ušli u nastavak sezone. Savladali su Posušje s 2:0 u Kupu Bosne i Hercegovine i ostvarili su plasman u četvrtfinale, a sada im predstoje izazovi u Premijer ligi BiH.

Tim Nedima Jusufbegovića u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva ide na gostovanje FK Tuzla City. Bit će to izuzetno zanimljiv duel koji je posebno bitan za Tuzlake koji su u poprilično nezgodnoj situaciji i borit će se za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je jesenji dio sezone okončao na šestom mjestu tabele. Mostarci su uzeli 24 boda, ali do kraja sezone će morati da se potrude da izbjegnu eventualne probleme jer je opasna zona udaljena samo pet bodova.

Podsjetimo, Velež brani i trofej Kupa Bosne i Hercegovine kojeg su prošle godine osvojili u duelu protiv FK Sarajevo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Hajmo jos Ovcina,dosta ga je bilo.Jako Rođeni,samo 3 boda iz Banovica,Jakoooooooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi