Foto: Screenshot

Protiv prirode se ne može

Nakon ovog snimka, izvjesnija je sudbina utakmice Tuzla City - Velež

Eldar Ganibegović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastaju se Tuzla City i Velež. Utakmica je zakazana za 13 sati u Srebreniku, no organizatorima utakmice velike probleme predstavlja snijeg koji je padao tijekom prethodne noći i koji još uvijek pada.

Srebrenik je okovan snijegom i odigravanje utakmice u planiranom terminu je pod velikim znakom pitanja. Maloprije smo objavili i fotografiju iz grada koja zaista govori više od hiljadu riječi.

FK Tuzla City je objavio video sa stadionu u Srebreniku na kojem se vidi da su kamionom došli da probaju osposobiti teren za odigravanje utakmice. 

Eventualna odgoda susreta na duže staze u ovom momentu nije moguća, s obzirom na to da se moraju odigrati 22 kola zbog pravljenja rasporeda za treći, završni dio sezone.

Ono što jeste moguće i sve izvjesnije je to da utakmica bude prolongirana za 24 sata, pa da se meč dva tima koja su početkom sezone predstavljala Bosnu i Hercegovinu u Evropi bude odigran sutra od 13 sati, no u tom slučaju i prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH ovih klubova bi morale biti prolongirane za 24 sata. 

Do susreta u Srebreniku ostalo je manje od tri sata. Službena lica trebaju obići teren, vidjeti kakvi su uslovi poslije čega će se i donijeti definitivna odluka.

Nažalost po sve aktere danas planiranog susreta, ni vremenska prognoza nije povoljna. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Srebreniku je na snazi žuto upozorenje za snijeg i led, te bi padavine trebale prestati za nekih sat vremena, no i početi oko 14 sati. 

Jasno je da, i ukoliko se bude igrala utakmica danas, ne možemo očekivati lijep i dopadljiv fudbal u ovakvim uslovima, jer protiv prirode se ne može. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.