Hoće li se igrati meč Tuzla City - Velež?

Srebrenik okovan snijegom

Hoće li se igrati meč Tuzla City - Velež?

A. Čaušević

U Srebreniku se danas treba igrati meč 20. kola Premijer lige između Tuzla Cityja i Veleža. Snijeg koji napadao tokom noći je zadao ogromne probleme organizatorima susreta. 

Početak meča je zakazan za 13 sati, međutim bijeli prekrivač koji je okovao Srebrenik je najmanje što su svi akteri meča željeli vidjeti.

Snijeg je tokom noći padao o većem dijelu BiH pa tako i u ovom gradu te će uslovi na Gradskom stadionu biti jako teški za igru.

Prema dosadašnjim informacijama o eventulnoj odgodi meča se ne razmišlja, međutim ne isključuje se mogućnost da dođe do prolongiranja susreta za 24 sata.

Ukoliko susreti budu krajnje nemogući za igru onda bi se moglo desiti da se utakmica pomjeri za ponedjeljak za 13 sati što bi značilo i prolongiranje meča Sloga Meridian - Velež u četvrtfinalu Kupa BiH zakazanog za srijedu.

Međutim, glavni problem predstavlja činjenica da više nema slobodnih termina za odigravanje utakmice jer je potrebno da se kompletira drugi krug takmičenja.

Oglasi

Kao što je poznato susreti 23. kola su zakazani za 18. i 19. mart i do tada trebaju biti kompletirani svi susreti prva dva kruga takmičenja kako bi bili poznati parovi za završnih 11 kola.

Velež u 1. i 15. marta igra mečeve osmine finala Kupa BiH protiv Sloge Meridian, dok će 8. marta odigrati zaostali susret protiv Zrinjskog.

Do susreta u Srebreniku ostalo je manje od četiri sata. Službena lica trebaju obići teren, vidjeti kakvi su uslovi poslije čega će se i donijeti definitivna odluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas su na programu još dva meča. U Hercegovini nema snijega, vrijeme je kišovito pa većih problema sa odigravanjem susreta Posušje - Leotar i Sarajevo - Zrinjski ne bi trebalo biti. 

U petak je Borac pobijedio Široki sa 1:0, dok su u subotu igrani dueli Igman - Željezničar(3:1) i Sloga Meridian - Sloboda(2:2).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1600705501
Trebalo bi , imaju 4 sata da ociste zar da ce
1 0
Noname992
Vjerovatno ne
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi