Pomjeren početak

Utakmica u Srebreniku neće početi u 13 sati

Edmir Škorić

Uslovi za igru daleko su od idealnih, ali domaćin se svim silama bori da u nekoj mjeri sredi teren za utakkmicu 20. kola Premijer lige između FK Tuzla City i FK Velež.

Duel Tuzlaka i Mostaraca na programu je danas u Srebreniku. Snijeg koji je jučre počeo da pada stvorio je velike probleme i svim silama su se domaćini u Srebreniku trudili da očiste teren i steknu kakve - takve uslove za odigravanje današnje utakmice.

Početak je bio planiran za 13 sati, ali sada je stigla informacija sa stadiona o pomjeranju početka, pa lopta s centra neće krenuti prije 14  sati, što je sada i potvrđeno.

Glavni razlog odigravanja meča je nemogućnost pronalaska novog termina za odigravanje susreta, iako je vjerovatno svima jasno da bi bolje bilo da se otkaže i da se odigra u nekom drugom terminu.

Pitanje je kako će se igrači snaći na teškom, nakvašenom i klizavom terenu, ali morat će se strpiti 90 minuta.

Inače, svi susreti prva 22 kola moraju biti kompletirani prije 18. i 19. marta za kada je zakazano prvo kolo trećeg kruga takmičenja.

Velež praktično ima pokrivene sve termine zbog redovnih 21. i 22. kola, te zaostale utakmice protiv Zrinjskog te dvomeča četvrtfinala Kupa protiv Sloge.

Za danas su zakazana još dva duela 20. kola. Mečevi u Hercegovini između Posušja i Leotara (13 sati) te Sarajeva i Zrinjskog (17:30) trebali bi biti odigrani kako je i planirano, iako zbog obilnih padavina prijeti otkazivanje meča i na Mokrom docu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije je Borac sa 1:0 pobijedio Široki Brijeg, Igman je sa 3:1 bio bolji od Željezničara. Sloga i Sloboda su podijelili bodove odigravši 2:2. Ti mečevi odigrani su u mnogo boljim uslovima, pošto je tek sinoć počeo da pada snijeg širom naše zemlje.

S obzirom da će loše vrijeme potrajati barem sedam dana, biće pitanje kako će se i u kojim uslovima odigrati neke utakmice četvrtfinala Kupa u utorak i srijedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.