Uz baklju, parolu i pjesmu

Manijaci su u svom stilu obilježili i proslavili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Edmir Škorić

FK Željezničar na Grbavici u ovim momentima igra utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Zvijezde iz Gradačca.

Prošlo je više od pola sata igre na užasnom terenu stadiona Grbavica, a na semaforu i dalje 0:0. Nije bilo ni većih prilika, za sada to više odgovara gostima iz Grdadačca koji su na ovo gostovanje stigli s etiketom autsajdera.

Iako favorit, Željezničar nije previše pokazao i morat će mnogo bolje u nastavku ako namjerava s prednošću na revanš za osam dana.

I ako izabranici Edisa Mulalića nisu opravdali očekivanja, navijači svakako jesu. Unatoč hladnom vremenu i slabim igrama njihovog kluba, svejedno su u dobrom broju došli danas da sa tribina budu vjetar u leđa.

Popularni Manijaci su na istočnoj tribini pošto je južna zatvorena, a znali su da na svoj način, kao i uvijek, proslave i obilježe 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Bakljada Manijaka na istočnoj tribini

"U našoj državi pravila su jasna!", poruka je Manijaka, nakon čega je uslijedila i velika bakljada, a sve to praćeno stihovima "Jedna si jedina".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke federativne republike Jugoslavije.
Referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine održan je na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi disolucije bivše SFRJ. Održan je 29. februara i 1. marta, a označavao je opredjeljivanje građana ka budućnosti zemlje, a ujedno je bio i uvod u rat.

Dan nezavisnosti prvi put je proslavljen 7. aprila 1995. Evropska ekonomska zajednica priznala je ovaj dan kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.[5]

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.