Gol ili ne, svi su se pitali, ali ipak ne

Sjajan šut Beganovića

Gol ili ne, svi su se pitali, ali ipak ne

E. Oštraković

U toku je prva utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Na Grbavici igraju Željezničar i Zvijezda i Gradačca, a trenutni rezultat je 0:0.

Željezničar je favorit na ovom susretu, ali i favorit za prolaz u narednu fazu takmičenja protiv ekipe koja dolazi iz Prve lige FBiH.

Odmah na početku utakmice domaća ekipa krenula je jako ofanzivno. Prvo je Drljo probao iz slobodnjaka sa 20 metara, ali malo preko gola.

Uzvratila je Zvijezda u 5. minuti utakmice. Fačić je jako dobro šutirao, ali nije bilo velike opasnosti po gol Željezničara.

U 12. minuti sjajan šut Beganovića sa 25 metara, koji je pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, a lopta zatim odbila odmah ispod.

Tražili su domaći da sudija pokaže na centar jer su smatrali da je lopta prešla preko linije, ali to nije bio slučaj.

Oglasi

Jasno se to vidi na fotografiji, a lopta je pala malo ispred linije, te je ovo bila jako dobra odluka sudija na ovoj utakmici.

Vrijedi istaći i to da je teren na Grbavici u užasnom stanju, a jasno je da će to otežati igru i jednima i drugima.

Što se sastave tiče, oni izgledaju ovako:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Drina, Santos, Beganović, Galić, Križevac, Jašarević. Na klupi su: Bender, Hajdarević, Kosorić, Bekrić, Štilić, Šehić, Beća, Amoah, Hodžić.

NK Zvijezda: Dabić, Škrijelj, Kalesić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676180326
Edise vakat je da dizes sidro dosta tvojih preseravanja i ne znanja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi