Barcelona doživjela težak poraz u Nizozemskoj.

AZ Alkmaar slavio visoku pobjedu

Juniori Barcelone obrukani u omladinskoj Ligi prvaka, a o jednom golu će se dugo pričati

Eldar Ganibegović

U osmini finala UEFA omladinske Lige prvaka Barcelona je doživjela iznenađujuću eliminaciju, a o jednom golu koji su primili pričat će se dugo. Radi se o eurogolu. 

U okviru osmine finala UEFA-ine omladinske Lige prvaka AZ Alkmaar je na gostujućem terenu s 0:3 počistio Barcelonu.

Na Johan Cruyff stadionu nizozemski tim je upisao veliku pobjedu i tako se plasirao u četvrtfinale takmičenja, odnosno među osam najboljih u Evropi.

Sve golove vidjeli smo u drugom poluvremenu. Smit je doveo AZ u vodstvo u 56. minuti, da bi Meerdink pogađao u 63. i 90. za konačan rezultat. 

Također, Barcelona je utakmicu završila s igračem manje, nakon što je u 76. minuti Lucas Roman dobio crveni karton.

Sedamnaestogodišnji Kees Smit postigao je gol o kojem će se dugo pričati i koji će sigurno pamtiti do kraja života.

Gol je to kojim je doveo svoj tim u vodstvo na ovoj utakmici, a čemu se radi pogledajte sami. Riječi ne treba trošiti.

Barcelona je na ovoj utakmici stvorila više šansi za postizanje pogotka, imala je i mnogo veći posjed lopte, ali uzalud, doživjela je težak poraz i ispala iz takmičenja.

Sporting iz Lisabona je s 5:1 bio bolji od Ajaxa, dok je Real Madrid s 3:1 izbacio Salzburg i upravo su Kraljevi naredni protivnik AZ-a. 

UEFA omladinska Liga prvaka, osmina finala:

Barcelona - AZ Alkmaar 0:3 (Smit 56', Meerdink 63', 90') 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.