Xavi pred Real Madrid: "Nama sudije nikad nisu pomogle, ne volim pobjeđivati prevarom"
Trener Barcelone uvjeren je kako njegov tim bespotrebno optužuju za nelegalne radnje i da nikad nije bio počašćen od sudije (Foto: Screenshot)

Trener Barcelone

Xavi pred Real Madrid: "Nama sudije nikad nisu pomogle, ne volim pobjeđivati prevarom"

M. Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez prepustio je ulogu favorita ekipi Real Madrida u dvomeču koji slijedi u polufinalu Kupa kralja. Ipak, ističe kako njegov tim ide već na Santiago Bernabeu na pobjedu, a govorio je i o skandalu o plaćanju sudija u kojem se našao katalonski velikan.

Barcelona se u posljednje vrijeme našla u centru skandala. Famozni slučaj Negreira u kojem je Barca optužena kako je plaćala čelnika sudijske komisije za savjete oko sudija donio im je nove nevolje, ali Xavi je uvjeren kako Barca nikad ništa nije dobila prevarom.

"Slučaj Negreira? Nama sudije nikad nisu pomogle. To je moj osjećaj. Ne volim pobjeđivati varajući", rekao je kratko Xavi o temi koja je zainteresovala kompletnu fudbalsku Evropu.

Utakmici na Santiago Bernabeu Xavi se raduje. Njegov tim će ići na novu pobjedu protiv velikog rivala.

"Znamo da je Real Madrid izuzetno težak rivak. Ove dvije utakmice bit će potpuno drugačije u odnosu na La Ligu ili Evropsku ligu. Idemo pobijediti i pokazati ko smo. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo i ovaj trofej", govori Xavi i nastavlja:

"Real je favorit za osvajanje trofeja. Oni su ipak još uvijek zvanični prvaci La Lige i Lige prvaka. To što smo mi uzeli Superkup nema nikakve veze. Uvijek sam uzbuđen kada idem na Santiago Bernabeu. Kao navijaču Barcelone ovaj meč me motiviše više nego bilo koji drugi. Pobijediti tamo je fenomenalan osjećaj".

Oglasi

Xavi je potom rekao zanimljivu rečenicu - Barcelona želi dostići ono što je Real napravio u prethodnim godinama.

"Želimo kopirati Real Madrid. Oni su osvojili brojne trofeje prethodnih godinama. Imamo lijepe uspomene na Santiago Bernabeu, ali sada je priča ipak drugačija", rekao je Xavi i zaključio je:

"El Clasico je najveća utakmica na svijetu. Nevjerovatno je nastupiti u ovoj utakmici. Između Reala i Barcelone postoji fudbalsko poštovanje i tako se treba odnositi prema meču. Ovo danas nema veze s onim što se dešavalo prije 10-ak godina. Prepuštam im ulogu favorita, ali dolazimo pobijediti", poručio je trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kladionice u prvom meču veće šanse za pobjedu daju Real Madridu. Kraljevi su veći favoriti nego što je to očekivano.

Duel Real - Barcelona igra se sutra od 21 sat, a sudija meča je Jose Luis Munuera Montero.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burazengija
Hahaha nevjerovatna izjava barem sto se tice dijela sudija..
6 1
Mi_Ro
Ko o čemu ***** o poštenju...........
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi