Pep Guardiola će vjerovatno u ljeto 2025. godine napustiti menadžersko mjesto u Cityju i trenutno ima svog favorita za ovu poziciju - To je Vincent Kompany (Foto: Screenshot)

Smatra da je to jednostavno sudbina

Pep Guardiola 'objavio' ime nasljednika u Manchester Cityju: "Zapisano je u zvijezdama"

Midhat Šljivak

Pep Guardiola saopštio je danas ime čovjeka kojeg vidi kao menadžera Manchester Cityja u budućnosti. On smatra da će nekadašnja zvijezda kluba Vincent Kompany biti pravo rješenje za to mjesto i tvrdi da je to 'zapisano u zvijezdama'.

Pep Guardiola ugovorom je vezan za Manchester City do juna 2025. godine. Španski stručnjak namjerava odraditi posao do kraja i zatim poziciju prepustiti nekom drugom.

Menadžer Cityja smatra da bi u budućnosti na klupu Građana mogao sjesti Vincent Kompany. Čuveni Belgijanac je legenda tima s Etihada i s dosta uspjeha vodi ekipi Burnleyja u Championshipu izvjesno je da će ovaj tim uvesti u Premier ligu.

Pep je sretan što Kompany gradi veliku menadžersku karijeru. Uvjeren je kako će u budućnosti voditi i City.

"Presretan sam zbog njegovog uspjeha s Burnleyjem", rekao je Pep Guardiola i nastavio je:

"On će se vratiti ovdje prije ili kasnije. Njegova sudbina je da bude menadžer Cityja. To je već zapisano u zvijezdama i desit će se. Ne znam kad, ali desit će se", poručio je Guardiola.

Da li Kompany smatra i vjeruje da će jednog dana voditi City?

"Ne znam. Ovo što govorim je moj osjećaj. Možda griješim", rekao je Pep i nastavio je hvaliti bivšeg kapitena kluba.

"Ima sve atribute da postane vrhunski menadžer - radna etika, poznavanje igre, iskustvo. On dobro poznaje klub, okruženje, navijače. Njegova sudbina je ovdje", poručio je Pep.

Kompany će u četvrtfinalu FA Kupa voditi Burnley upravo u meču protiv Građana.

"Pokušat ćemo napraviti nešto protiv Vinnieja i njegovog tima i ostvariti plasman u polufinale."

Vincent Kompany je kao fudbaler igrao za Manchester City od 2008. do 2019. godine. Odigrao je 360 utakmica i osvojio je brojne trofeje.

Prije dolaska na klupu Burnleyja kao trener je radio u belgijskom velikanu Anderlechtu, gdje je završio profesionalnu karijeru.

Naravno, preuzimanje Manchester Cityja trenutno je samo želja Pepa Guardiola, ali nema dileme da bi i Kompany jednog dana volio povesti svoj nekadašnji klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.