Senzacija na Poljudu kojoj se niko nije nadao: Hajdukova djeca izbacila veliki Manchester City!
FOTO: HNK Hajduk Split

Partija koju će dugo pamtiti

Senzacija na Poljudu kojoj se niko nije nadao: Hajdukova djeca izbacila veliki Manchester City!

S. Mlaćo
Sjajan meč u okviru play off-a osmine finala Omladinske Lige prvaka odigrali su danas juniori Hajduk iz Splita i engleskog Manchester Citya.

Engleski tim je stigao kao lider na tabeli juniorske Premier lige i apsolutni favorit, no Splićani za to nisu marili i na kraju su slavili veliku pobjedu 2:1. Bodreni sa tribina armijom navijača poveli su u 24. minuti preko Brajkovića za ludilo na Poljudu.

Nastavio je Hajduk u istom tempu, gosti su bili u šoku, pa samo devet minuta kasnije Antunović na asistenciju Skoke pogađa za 2:0.

Hajduk je držao tempo igre u svojim rukama, no gosti su u 45. minuti stigli do pogotka. Bobb je iskoristio prvu ozbiljnu priliku i smanjio na 2:1.

Ponovno smo na Poljudu, uskoro kreće drugih 45 minuta! #HajdukDigitalTV #AjmoBijeli 🙌🙌🙌

Posted by HNK Hajduk Split on Tuesday, February 28, 2023

Jasno je bilo da ćemo gledati itekako zanimljivo drugo poluvrijeme, City je došao do posjeda lopte, no i Hajduk je bio na nivou.

Oglasi

Zaprijetio je jednom Hajduk, ali i iz slobodnjaka Englezi, no izaostala je realizacija.

Petnaest minuta prije kraja Englezi su krenuli na sve ili ništa.  U 78. minuti slobodnjak za goste, velika prilika, no golman Buljan je siguran.

Pet minuta prije kraja gosti su napravili sebi medvjeđu uslugu. Burns je nasjeo na jednu malu provokaciju, te dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i morao je u svlačionicu.

Ostalo je 2:1 i Poljud je mogao da slavi. Hajduk je slavio 2:1 i prošao u četvrtfinale Omladinske Lige prvaka, što je zaista uspjeh za pamćenje. Nadigrali su velikog rivala mladi Splićani i zasluženo će dobiti brojne pohvale, ali i podići sebi cijenu na tržišnoj pijaci.

Pohvale su otišle i za publiku koja je sa tribina Poljuda nosila svoje momke i slavit će se danas i večeras u Splitu.

UEFA Youth League, play off, osmina finala:

Hajduk Split U-19 – Manchester City U-19 2:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi