Haalandova agentica bacila iskru sumnje: "Ne možemo sjediti i čekati!"
Rafaela Pimenta indirektno je kazala kako bi Erling Haaland mogao napraviti novi transfer.

Rafaela Pimenta iskreno

Haalandova agentica bacila iskru sumnje: "Ne možemo sjediti i čekati!"

E. Ganibegović

Manchester Cityju prijeti velika kazna zbog navodnog kršenja pravila finansijskog fair-playja. U tom slučaju mnogi fudbaleri bi mogli dignuti sidro i napustiti Etihad, a prvi u redu za to je Erling Haaland i o njegovom mogućem transferu sada je govorila i njegova agentica.

U transferu vrijednom 60 miliona eura Erling Haaland je ljetos iz Borussije Dortmund stigao u Manchester City i opravdao epitet velikog pojačanja.

Rafaela Pimenta, agentica Haalanda, je objasnila zašto je Haland stigao u Manchester City, iako je bilo interesovanja i drugih velikih klubova, poput Uniteda, Barcelone, Real Madrida, Bayerna ili PSG-a.

"Erling je otišao u City i morali biste ga pitati zašto, ali mislim da je to zbog historije koju njegova porodica ima s ovim klubom. Postoje fotografije Erlinga iz vremena kada je bio dijete u dresu Cityja.

Stoga mi se čini prirodnim da želi da doživi ono što je doživio njegov otac. I naravno, važnije od toga, činjenica da je zaista želio da radi sa Guardiolom takođe je bila važna", rekla je Rafaela Pimenta.

Međutim, već se spominje to da bi sjajni norveški golgeter mogao napustiti Etihad, a naročito nakon posljednjih najava o velikoj kazni za Manchester City.

Oglasi

Pimenta se dotakla i ove teme. Iako nije direktno rekla da li će ili neće doći do transfera, jasno se može zaključiti da je to itekako moguće.

"Ne možemo sjediti i čekati, ali možda će me neko nazvati jer je Haaland fantastičan, čekam telefon.

Dan zatvaranja prijelaznog roka je dan kada počinjem da posjećujem klubove i pričam o igračima, da vidim šta se može dogoditi u budućnost", rekla je Rafaela Pimenta, prenosi Financial Times.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Rafaela Pimenta je naslijedila sav posao koji je radio Mino Raiola nakon što je on preminuo. 

Što se tiče Haalanda, on je ove sezone već porušio brojne rekorde s 33 gola u 33 nastupa za Manchester City, a dodao je i četiri asistencije. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi