Izjave trenera Leotara i Igmana

Musemić: Onaj ko je gledao ovu utakmicu na TV-u ne bih mu poželio da je ikad više gleda

Endin Čaušević

U prvom poluvremenu vidjeli smo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali golova nije bilo. Ipak, u nastavku meča mreže su se zatresle na obje strane.

Leotar je uspio da dođe do prednosti u 59. minuti kada je Haris Handžić pogodio s bijele tačke za 1:0. Prije toga Velić je skrivio penal, te je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

No, samo tri minuta kasnije Igman je uspio da poravna na 1:1. Bodul šutira iz slobodnjaka, a očajnu reakciju golmana Leotara iskoristio je Ramić i vratio stvari na sami početak.

Leotar je igrao u finišu s dva igrača više jer je i Bešagić u 73. minuti "pocrvenio", ali klub iz Trebinja ni to nije iskoristio, te je ostalo do kraja utakmice 1:1.

Nakon meča oba trenera otkrila su svoje utiske današnjeg remija na Policama ekipa koje se bore za opstanak u Premijer ligi.

Prvi se obratio trener gostujućeg tima Husref Musemić koji je zadovoljan osvojenim bodom, ali i vidno razočaran današnjim suđenjem i cirkusom u režiji Miloša Gigovića.

"Čestitam igračima na svemu što su izdržali. Ovo je bila maksimalna borba i zasluženo smo osvojili bod koji će nam puno značiti. Onaj koji je gledao ovu utakmicu na TV-u ne bih mu poželio da je ikad više gleda", rekao je Musemić.

Nakon toga svoj utisak otkrio je i trener domaće ekipe Marko Maksimović.

"U prvom poluvremenu gdje smo dosta šansi promašili i kreirali, utakmica gdje se bespotrebno nabijao pritisak neki zbog svega. Na kraju smo igrali neriješeno, imali sm osvoje šanse koje nismo iskoristili i prije svega igrači trebaju da se odmore i okrećemo se narednom meču", kaže Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove utakmice Leotar je ostao na osmoj poziciji sa 23 boda, dok je Igman na 11. mjestu sa samo dva boda manje.

U narednom kolu Leotar ide u goste tuzlanskoj Slobodi, dok će Igman na svom terenu dočekati Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.