Gigovićev cirkus u Trebinju

O drugom penalu protiv Igmana pričat će se danima: Ko je podapeo igraču Leotara?

Endin Čaušević

Leotar i Igman remizirali su danas na stadionu Police u Trebinju rezultatom 1:1 u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu su obilježile nevjerovatne odluke glavnog sudije Miloša Gigovića.

Leotar nije uspio da dođe do pobjede protiv Igmana iako je skoro pola sata igrao s dva igrača više, te je imao penal u sudijskoj nadoknadi, no na kraju je ostalo 1:1.

Domaći su i poveli iz penala u 59. minuti kada je s bijele tačke precizan bio Haris Handžić, ali samo tri minute kasnije Mirsad Ramić je uspio da poravna rezultat na 1:1.

No, pravi cirkus u režiji glavnog sudije Gigovića gledali smo u sudijskoj nadoknadi kada je dosudio diskutabilan penal za Leotar.

Jedan od igrača domaćih čini se sapleo je sam sebe i pao u kaznenom prostoru Igmana, a Gigović je na šok i nevjericu gostiju pokazao na bijelu tačku.

Pojedini igrači Igmana čak su razmišljali o napuštanju terena, ali na kraju su se vratili i odlučili da završe meč.

Junak kluba iz Konjica bio je golman Ćeman koji je danas bio maestralan, te je uspio da s dvije nevjerovatne odbrane spasi Igman u sudijskoj nadoknadi.

Naime, penal je ponovo izveo Handžić kojeg je Ćeman ovaj put pročitao i odbranio mu je penal, a zatim je na odbijenu loptu natrčao jedan od igrača Leotara čiji udarac također brani golman gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1 i sigurno da je ovo veliki bod za Igman u borbi za opstanak.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.