FOTO: EPA

Uzbudljiva subota na Ostrvu

Arsenal je čudo i to su danas još jednom dokazali

Haris Zilić

Odigrano je pet utakmica 26. kola engleskog Premiershipa u subotnjem terminu od 16 sati i nisu izostala uzbuđenja.

U centru pažnje bio je duel u Londonu gdje je lider Asrenal dočekao Bournemotuh koji se pokazao kao veoma nezgodan rival.

Šok za Arsenal već u desetoj sekundi utakmice. Billing je pogodio za 0:1. Trešnjice su igrale kao u transu, a u 57. minuti Senesi pogađa za 0:2 i tada je alarm bio dobro upaljen na Emiratima.

Arsenal se vraća u utakmicu u 62. minuti golom Parteya, a na 2:2 poravnava White u 70. minuti, tako da su Topnici brzinski stigli do poravnanja.

Do kraja duel u Londonu potpuni preokret. Za veliki trijumf Arsenala od 3:2. pogodio je Nelson u osmoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Chelsea je odigrao još jednu tešku utakmicu, ali najbitnije na kraju su slavili rezultatom 1:0 protiv Leeds Uniteda. Gol odluke postigao je Fofana u 53. minuti.

Minimalan trijumf upisala je i Aston Villa protiv Crystal Palacea. Strijelac za tim iz Birminghama bio je gostujući fudbaler Andersen koji je postigao autogol u 27. minuti.

Brighton je deklasirao West Ham rezultatom 4:0 i nastavio sjajnu sezonu.

Strijelci za Brighton bili su MacAlister, Veltman, Mitoma i Welbeck.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhampton je također upisao domaći trijumf. Savladali su danas veoma lošti Tottenham sa 1:0. Gol za Vukove postigao je Traore u 82. minuti utakmice.

Od 18:30 svoj duel igraju Southampton i Leicester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.