Velež nadigrao FK Borac

Jusufbegović na zanimljiv način prokomentarisao pobjedu, Marinović spomenuo i temu dana

Samir Mlaćo
U derbiju 21. kola Premijer lige večeras su snage u Mostaru odmjerili Velež i Borac.

Na kraju je završilo 1:0 za Rođene, potpuno zasluženo jer su prikazali još jednu kvalitetnu partiju.

Odlučio je pogodak Ede Vehabovića,  a svoje viđenje meča dali su treneri Nedim Jusufbegović i Vinko Marinović.

Prvi je riječ dobio Marinović.

“Prvo poluvrijeme je bilo tvrdo, nije bilo šansi. Mi nismo uspjeli ništa prema naprijed kreirati, a Velež je bio bolji u drugom poluvremenu. Nama se zatim ukazala jedna prilika, nismo je iskoristili, a zatim smo primili gol. Nismo imali dobre kreacije danas, tako je došao ovaj poraz. Nije bilo Ninkovića, Piščevića i sigurno je da su to igrači koji nam trebaju kreirati igru“, rekao je Marinović.

Prokomentarisao je i temu o tome da li će Borac biti kažnjen od UEFA –e izbacivanjem iz evropskih takmičenja. Kasnije su se pojavile informacije da se radi samo o novčanoj kazni, što su istakli i iz FK Borac. Naveli su da nisu izbačeni iz Evrope. I Marinović je istog mišljenja.

“Tu je sve jasno. Nema tu šta“.

Jusufbegović sa Veležom radi sjajan posao. Mnogi to nisu ni očekivali na ovaj način.

“Nismo se odmorili. Hvala divnim ljudima, navijačima, Upravi... Borac je trebao da nas 'pojede' kondiciono, a to se nije desilo. Mi smo još dodali gas, diktirali smo ritam utakmice, postigli sjajan pogodak. Energetski smo bili potrošeni, momcima svaka čast, kapa do poda. Čestitam im, mislim da smo svi skupa na pravom putu“.

Već u srijedu derbi sa Zrinjskim. Umor će biti problem za Rođene.

“Nemamo alibi. Imamo kadar koji je spreman za sve probleme. Vjerujemo u sebe, svoje kvalitete i mi ćemo da damo maksimum. Nadam se da nećemo razočarati navijače“, dodao je Jusufbegović.

FK Velež je trenutno na petom  mjestu i ima 30 bodovva, dok je Bora trećeplasirani sa 36.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež u srijedu igra sa Zrinjskim, a zatim igra meč sa FK Sarajevo.

Borac će narednog vikenda ugostiti Tuzlu City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.