Rođeni nezaustavljivi: Pao je i Borac

Velež nastavlja niz

Rođeni nezaustavljivi: Pao je i Borac

E. Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 21. kola Premijer lige BiH sastali su se Velež i Borac, a duel na stadionu Rođeni okončan je trijumfom domaćih s 1:0 uz spektakularan gol Ede Vehabovića.

Svi imaju svoju matematiku i svi imaju određene ciljeve do kraja sezone, pa su bodovi neophodni apsolutno svakom od 12 premijerligaša. Borac i dalje ima želju da izbori Evropu, Velež također ne odustaje od iste, a nakon današnje pobjede Rođeni su se ozbiljno uključili u igru za prva četiri mjesta. Uostalom, oni i dalje imaju priliku da to urade kroz Kup takmičenje, pošto su na dobrom putu da izbore polufinale nakon 3:0 pobjede nad Slogom Meridian u Modriči u prvoj utakmici četvrtfinala.

Očekivano, danas dosta teška utakmica u Mostaru na novom terenu stadiona Rođeni. Velež i Borac su bili poprilično izjednačeni, s tim da je osjetno kako je domaći sastav više želio pobjedu od gostiju iz Banjaluke, a naročito bolji bio je u drugih 45 minuta.

U prvih 45 minuta očajna utakmica, bez pravih prilika, pa smo tek u nastavku vidjeli uzbuđenja. Publika je nestrpljivo čekala da se lopta zakotrlja u mreži, ali se čekanje isplatilo jer je viđen spektakularan gol u drugih 45 mintua.

Najveća prilika prethodno viđena je u 53. minuti. Balgojević je šutirao iskosa s nekoliko metara, ali je golman Borca odbranio. Isti igrač je pokušao i nekoliko minuta kasnije, no izblokiran je.

U 59. minuti Haskić je najviši u skoku, no nije precizan. Borac je uzvratio u 68. minuti, kada je rezervista Jurilj nakon greške Blagojeviću se sjurio prema golu, a onda sa oko 12 metara šutirao u dobro postavljenog Bogdanovića.

I onda u 77. minuti najljepši trenutak utakmice i ujedno jedini gol. Sjajno je Vehabović primio jednu loptu, pretrčao Lazića kao da ga nema na terenu i projektilom pocijepao mrežu Borca. Ispostaviće se da je to ujedno i gol za velika tri boda Veleža. U 83. minuti jedan od rijetkih spornih detalja na utakmici. Dodijeljen je drugi žuti karton Vehaboviću zbog jednog starta s leđa, pa je Borac do kraja imao igrača više, ali mu to nije pomoglo da izbjegne novi poraz.

Borac je teškom mukom pobijedio Široki, onda neočekivano ispao iz Kupa od prijedorskog Rudara, a sada novi poraz i sa 36 bodova Banjalučani ostaju trećeplasirani. Velež je peti sa 30 bodova. Između ova dva tima smješten je Željezničar sa 32 boda. Na vrhu je Zrinjski sa 42, dok Široki ima 36.

Velež već u srijedu igra mostarski derbi protiv Zrinjskog, dok Borac za sedam dana dočekuje Tuzla City.

Velež - Borac 1:0

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Mućaj, Haskić, Blagojević, Vehabović, Lauš, Domić.

Borac: Ćetković, Pejović, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Subić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Tatar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
u mostaru se igra najbolji nogomet.
7 0
Robijasi_It
bravo
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi