Drugi žuti za Vehabovića: Da ili ne?
Luka Bilbija pokazao je crveni karton vezisti Veleža nakon starta nad Jovom Lukićem (Foto: Screenshot)

Propušta narednu akciju Rođenih

Drugi žuti za Vehabovića: Da ili ne?

M. Šljivak

Velež je u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Borac s 1:0, a jedini pogodak postigao je Edo Vehabović u 72. minuti meča. Ovaj igrač 10 minuta kasnije je isključen zbog drugog žutog kartona.

Velež je nastavio s odličnim nastupima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u drugom dijelu sezone. Nakon Tuzla Cityja savladan je i Borac istim rezultatom 1:0.

Junak pobjede je Edo Vehabović. Veznjak Rođenih je na sjajan način postigao pogodak za pobjedu svog tima u 72. minuti i doslovno je podigao konstrukciju gola.

Međutim, Vehabovića neće biti u narednoj utakmici mostarskog kluba kojeg igraju protiv gradskog rivala Zrinjskog. On je u 83. minuti dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Vehaboviću je sudija Luka Bilbija iz Prijedora odlučio pokazati karton zbog starta s leđa nad Jovom Lukićem. Smatrao je da je ovo prekršaj za drugi žuti i poslao ga je ranije pod tuš.

Igrači Veleža nisu mogli da vjeruju da je Bilbija isključio Vehabovića. I sam igrač je uz dosta protesta napustio teren smatrajući da ovaj start nije bio za drugi žuti.

Oglasi

Da li je bio drugi žuti karton prosudite sami po naslovnoj fotografiji.

Edi Vehaboviću je večerašnji pogodak drugi u 16. utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine, a uz to ima i dvije asistencije

Velež je ovom pobjedom došao do 30. boda. Pozicija broj tri gdje je Borac udaljena je šest bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođenim sada slijedi duel protiv Zrinjskog. Susret se igra u srijedu, a ubitačan tempo nastavljaju narednog vikenda kada će igrati meč protiv FK Sarajevo.

Tim Nedima Jusufbegovića ima paklen raspored i vidjet ćemo koliko će bodova iz naredna dva derbija uzeti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Realno DA...Biblija je dva derbija odradio vrhunski bez kardinalnih grešaka i tendencioznog sudjenja
2 1
Noname992
Edo je večeras za dva faula dobio dva kartona, sudac prvo poluvrijeme bilo grešaka sreća ne kardinal ih drugo poluvrijeme vrhunski bez greške
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi