Meč se igra u nedjelju

Određeno mjesto odigravanja derbija Sarajeva i Veleža

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Meč FK Sarajevo – FK Velež neće biti odigran u Travniku, već u Doboju kod Kaknja.

Radi se o derbiju 22. kola Premijer lige naše zemlje, a koji je prvobitno bio planiran u nedjelju na stadionu Pirota.

Ipak, dogovor nije postignut, jer se na istom stadionu u nedjelju igra meč Prve lige FBiH između NK Travnik i BFK Simm Bau, pa je bordo klub morao preseliti na drugi stadion.

Iz NS BiH, tačnije u Cometu, je potvrđeno je da se meč igra u Doboju kod Kaknja.

Sarajevo će tako preseliti na novi stadion, a očekuje se da se bordo momci vrate na stadion Asim Ferhatović Hase iza reprezentativne pauze.

Na navedenom meču u nedjelju neće biti gostujućih navijača, jer se radi o zamjenskom stadionu. Podršku će ipak imati nogometaši FK Sarajevo.

O tom problemu otvoreno je jučer govorio i šef struke bordo kluba Mirza Varešanović koji je jučer mislio da će meč biti odigran u Travniku.

“Okrećemo se Veležu, dobio sam informaciju da igramo na Piroti. Radimo u teškim uslovima, ne znamo gdje igramo. Pogotovo ova utakmica bez publike, preko noći dođe i odluka za taj meč sa Zrinjskim da ne mogu navijači", rekao je jučer Varešanović.

Meč se igra u nedjelju od 15 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo timu će zbog trećeg žutog kartona nedostajati Adnan Džafić, dok će gosti biti kompletni.

Velež je jučer poražen od Zrinjskog 3:1, dok je Sarajevo remiziralo sa FK Željezničar (0:0) u derbiju za zaborav.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.