Sapunica se nastavlja: Gdje će Sarajevo ugostiti Velež?

Meč se igra u nedjelju

Sapunica se nastavlja: Gdje će Sarajevo ugostiti Velež?

S. Mlaćo
Još uvijek nije poznato mjesto odigravanja jednog od derbija 22. kola Premijer lige naše zemlje između FK Sarajevo i FK Velež.

NS BiH nije dozvolio da se susret igra u Zenici, kako bi Bilino Polje i Trening centar što spremniji dočekali aktivnosti nogometne reprezentacije naše zemlje, pa je bordo tim krenuo u potragu za novim 'domaćim' stadionom.

Izbor je na kraju pao na stadion Pirota u Travniku.  Bordo momci su već jednom bili domaćini na ovom stadionu i uvjereni su da će imati veliku podršku navijača.

Ipak, javili su se vrlo brzo novi problemi. Naime, NK Travnik koji na Piroti igra svoje domaće mečeve u utorak je igrao meč 16. kola Prve lige FBiH protiv  FK Radnik u Hadžićima, te je meč 17. kola pomjerio za nedjelju, kako bi što odmorniji dočekali isti.

U međuvremenu su se javili iz FK Sarajevo, dogovor je brzo postignut, ali Sarajevo meč protiv Veleža mora igrati u nedjelju. Potvrđeno je to i u Cometu NS BiH gdje sada stoji da se meč igra u nedjelju u 15 sati, no nije navedeno mjesto odigravanja.

Iz NK Travnik spremni su pristati da svoj meč Prve lige FBiH igraju u ponedjeljak, no prema dostupnim informacijama to ne žele iz BFK Simm Bau. Za promjenu termina je potrebna saglasnost oba kluba, no iz Maglaja to ne žele učiniti.

Oglasi

Za SportSport.ba su iz NS FBiH kratko kazali da NK Travnik za sada svoj meč igra u nedjelju od 15 sati, te da nemaju više informacija.

Iz FK Sarajevo se nisu oglašavali po ovom pitanju, nisu ni potvrdili zvanično mjesto odigravanja utakmice, a očekuje se da to učine danas i riješe sve nedoumice.

Da li će se na kraju desiti da bordo momci presele u Doboj Kakanj, te igraju na stadionu FK Mladost ili će dva Saveza riješiti sve oko meča na Piroti, ostaje da se vidi.

Sarajevo već odavno ne igra na stadionu Asim Ferhatović Hase, a da li će se to desiti iza reprezentativne pauze ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O tom problemu otvoreno je jučer govorio i šef struke bordo kluba Mirza Varešanović.

“Okrećemo se Veležu, dobio sam informaciju da igramo na Piroti. Radimo u teškim uslovima, ne znamo gdje igramo. Pogotovo ova utakmica bez publike, preko noći dođe i odluka za taj meč sa Zrinjskim da ne mogu navijači", rekao je jučer Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
igrajte online, to vam je jedina šansa da pobjedite velež.
3 0
plemic
igrajte online, to vam je jedina šansa da pobjedite velež.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije