Evropska liga

Manchester United sav bijes iskalio na Betisu, Juventus jedva protiv Freiburga

Esmer Oštraković

Manchester United se jako brzo oporavio od žestokog poraza od Liverpoola, te su danas u okviru 1/8 finala Evropske lige sa 4:1 na svom stadionu slavili protiv Betisa.

Krenuli su domaći jako ofanzivno, te su već u 6. minuti došli do vodstva. Rashford je bio strijelac gola za Manchester United.

Ipak, do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli doći do poravnanja. Juanmi je asistirao, a gol je postigao Perez. Sve to desilo se u 32. minuti, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Baš kao i prvo, Manchester United je sjajno otvorio i drugo poluvrijeme. Već u 52. minuti postigli su gol za 2:1. Strijelac je bio Antony.

Samo šest minuta kasnije Bruno Fernandes je nakon asistencije Shawa postigao gol za vodstvo Manchester Uniteda od 3:1.

Konačan rezultat postavio je Weghorst u 84. minuti utakmice, te je Manchester United gotovo sigurno obezbijedio prolaz dalje.

Juventus je u prvoj utakmici na svom terenu ostvario minimalnu pobjedu protiv Freiburga, a rezultat je bio 1:0 za domaće.

Uprkos velikom broju prilika, Juvenuts je uspio postići samo jedan gol, a strijelac je bio Angel Di Maria u 53. minuti utakmice.

Iako su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme Sevilla je u drugom poluvremenu uspjela postići dva gola i savladati Fenerbahče na svom terenu.

Prvo je u 56. minuti gol za 1:0 postigao Jordan, a konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Lamela u 85. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dobru utakmicu odigrali su i Šahtar i Feyenoord. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo.

Do vodstva su u 79. minuti stigli domaći fudbaleri kada je gol postigao Rakitskyi, ali je konačnih 1:1 postavio Bullaude u 88. minuti utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.