Saopšteno sa Grbavice

Selektor obradovao Drinu i Drlju

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
FK Željezničar pohvalio se pozivima selektora mlade reprezentacije naše zemlje Igor Janković.

Naime, Janković je pozvao Amara Drinu i Andriju Drljo. Drljo je standardan bio ove sezone, sve do posljednja dva kola kada je prednost dobio iskusni Aleksandar Kosorić.

Drina je ove sezone upisao 14 nastupa u prvenstvu, te dva u Kupu BiH. Ponikao je na Grbavici, a za mladu reprezentaciju BiH upisao je do sada tri nastupa.

Kada je Drljo u pitanju, on je stigao na zimskoj pauzi iz HŠK Zrinjski i pokazao se kao kvalitetno pojačanje.

Drljo je za Željezničar upisao četiri nastupa te postigao i pobjedonosni pogodak u Kupu protiv Leotara (2:1) za prolaz dalje.

Dres mlade reprezentacije naše zemlje nosio je u deset navrata. Ponikao je u Širokom Brijegu, nastupao i za zagrebački Dinamo te u Mađarskoj.

“Amar Drina i Andrija Drljo dobili poziv za U-21 reprezentaciju BiH.

Selektor U-21 reprezentacije BiH, Igor Janković, pozvao je dva fudbalera Željezničara, Amara Drinu i Andriju Drlju.

Mlada reprezentacija BiH će 28. marta u Velikoj Gorici odigrati prijateljski susret sa mladom selekcijom Kine.

Okupljanje je zakazano za 20. mart.“, objavili su sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar svoj naredni premijerligaški meč igra u nedjelju u Modriči protiv Sloge Doboj, a zatim u četvrtak protiv Zvijezde Gradačac revanš meč Kupa BiH.

Plavi sa Grbavice su u igri za Evropu, kako u ligi, tako i u Kupu naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.