Meč završen 2:2

Odličan derbi i podjela bodova: Dortmund dva puta vodio, ali Schalke došao do boda

Endin Čaušević

Schalke i Borussia Dortmund odigrali su večeras fantastičan derbi u okviru 24. kola njemačke Bundelsige koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

U velikom njemačkom derbiju ljutih rivala vidjeli smo odličnu utakmicu, a čini se da je na kraju i bilo najrealnije da se podijele bodovi.

Dortmund je bolju igru u prvom poluvremenu uspio da kruniše u 38. minuti kada je Schlotterbeck sjajno pogodio s vrha kaznenog prostora za vodstvo gostiju od 1:0.

Međutim, Schalke se uspio vratiti u meč na samom startu drugog dijela. Domaći su u 50. minuti odligrali sjajnu akciju, a na kraju Frey je uposlio Bultera koji s par metara šalje loptu u praznu mrežu Dortmunda.

No, slavlje navijača Schalkea nije dugo trajalo jer je Borussia samo deset minuta kasnije ponovo došla do vodstva.

Emre Can bio je asistent, a Guerreiro je odlično pogodio za 2:1 i novu prednost kluba iz Dortmunda.

Ipak, Schalke se nije predavao jer je jasno da im je svaki bod zlata vrijedan u grčevitoj borbi za opstanak u društvu najboljih.

Dortmund je čuvao prednost i činilo se da domaći nemaju snage za novi povratak, ali su nas igrači Schalkea itekako demantovali u 79. minuti.

Domaći su uspjeli da dođu do 2:2 kada je Bulter bio asistent, a loptu u mrežu Dortmunda ovaj put šalje Karaman za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja utakmice obje ekipe imale su nekoliko dobrih prilika da dođu do punog plijena, ali je na kraju ostalo 2:2.

Ovom remiju najviše se radu u Minhenu jer Bayern ostaje prvi sa 52 boda i ima dva boda više u donosu na Dortmund. S druge strane Schalke više nije posljednji na tabeli. Ovaj tim je na 17. mjestu sa 20 bodova, ali i utakmicom više u odnosu na Hoffenheim koji je zadnji s bodom manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.