Kamere sve snimile: Šta se našlo u rukama Todda Boehlyja odmah nakon pobjede nad Borussijom?
Vlasnik Chelseaja četvrtfinale Lige prvaka "zalio je" pivom.

Amerikanac odmah počeo da slavi

Kamere sve snimile: Šta se našlo u rukama Todda Boehlyja odmah nakon pobjede nad Borussijom?

E. Ganibegović

Nikad gori Chelsea bio je najbolji kada je bilo najpotrebnije. Sinoć su se digli iz pepela i plasirali u četvrtfinale Lige prvaka, a vlasnik kluba je to itekako znao da proslavi.

Sinoćnji revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund Chelsea je dočekao sa zaostatkom, no uspio je da se vrati.

Njemački tim je na Signal Iduna Parku slavio s 1:0, no Plavci su sinoć pogocima Sterlinga i Havertza slavili s 2:0 i prošli među osam najboljih timova u Evropi.

Prvi put od oktobra 2022. godine Chelsea je dobio dvije utakmice zaredom. U subotu su u Premier ligi pobijedili Leeds United s 1:0, a sinoć su zabili dva puta u jednoj utakmici prvi put nakon 27. decembra, kada su savladali Bournemouth s 2:0.

Tako se čini da Graham Potter polako počinje izvlačiti klub iz krize. Prije meča s Borussijom Dortmund dosta se pričalo da bi mogao izgubiti posao ako izgubi.

Nakon prolaza u četvrtfinale vidjelo se da je trener duboko udahnuo, a na licu mu se vidjela velika radost, ali i olakšanje nakon velike pobjede.

Oglasi

Jednako sretan bio je i Todd Boehly koji je u tunelu koji vodi do svlačionice zagrlio Grahama Pottera.

Kamere su snimile da Amerikanac prilikom ove geste u ruci drži bocu piva. Čini se da ponašanje vlasnika potvrđuje da će Potter ostati trener u bliskoj budućnosti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane, raspoloženje kod gostiju je bilo totalno suprotno. Oni su ispali, iako su došli u Englesku s prednošću i to nakon kontroverzne odluke glavnog suca.

Naime, drugi gol koji je Chelsea postigao bio je iz ponovljenog penala. Havertz je prvi put pogodio stativu, no sudac je ponovio kazneni udarac jer su igrači oba tima ranije od dozvoljenog ušli u šesnaesterac. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi