Domaći protestovali, sudija nije pokazao na centar

Nesvakidašnja situacija sa meča Prve lige FBiH: Samo bi VAR mogao odlučiti da li je gol...

Samir Mlaćo
Nesvakidašnja situacija dolaze sa meča Prve lige FBiH.

Naime, u Bihaću su snage odmjerili NK Jedinstvo i FK Mladost Doboj Kakanj, a gosti su slavili 2:1.

Domaći su u drugom poluvremenu imali nekolio prilika za izjednačenje, no nisu u tome uspjeli. Poslije jedne prilike tražili su i pogodak, ali nije tako mislio glavni sudija Jure Delić.

Naime, poslije ubačaja sa strane, sa peterca je šutirao jedan domaći igrač, lopta je pogodila unutarnji dio stative, a golman Mladosti Mušija je brzo reagovao i izbacio loptu.

Domaći su tražili pogodak, no glavni sudija Jure Delić i njegov pomoćnik nisu mislili tako.

Meč se nastavio uz proteste gostiju, a situacija je zaista zanimljiva.

Na prvu, po slobodnoj procjeni, djeluje da lopta nije prešla liniju u cijelom obimu te da su sudije donijele ispravnu odluku.

Kako god, nije im bilo lako donijeti odluku u sekundi, a situacija je zaista zanimljiva.

Iz Jedinstva su je objavili, te pitaju pratioce stranice da li je lopta po njima prešla liniju... Detalj pogledajte ovdje.

Bh. nogometu je svakako potreban VAR i nadamo se da će što prije se 'pojaviti' na bh. stadionima.

Podsjetimo, jučer su odigrane preostale četiri utamice Prve lige FBiH.

Pored meča u Bihaću, Stupčanica je nadigrala Radnik 1:0, Simm Bau je kao gost slavio na Piroti 1:0, dok je Goražde slavilo u gostima kod Radničkog u Lukavcu 2:0.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.