FOTO: Facebook/Adnan Ćatić

U humanitarnoj akciji

Adnan Ćatić optužen za prevaru

Haris Zilić

Adnan Ćatić optužen je za prevaru u jednom od humanitarnih projekata, a ovo je potvrdio jedan od najpoznatijih evropskih boraca Uwe Huck (60).

Huck je biši evropski prvak u tajlandskom boksu i izjavio je da ga je Ćatić prevario u humanitarnom projektu kojeg je Huck lično organizovao.

Bivši prvak je pojasnio da je prevaren u prikupljanju humanitarnih prihoda.

Prihodi su prikupljani za Huckovu fondaciju tokom revijalne borbe protiv Francoisa Bothe koju je organizovao Ćatić sa svojom fondacijom Sturmboxing.

Pomenuta borba je bila održana u Stuttgartu.

Dogovor sa Ćatićem predviđao je 100.000 eura za nastup, nakon odbitka svih troškova, od čega je oko 50.000 eura trebalo da ide u humanitarne svrhe.

Upravo u ovoj posljednoj podijeli Huck smatra da je prevaren.

"Ne vara mene, vara djecu. I on želi da bude uzor mladima? Neko takav nije dostojan svjetske titule. I sam je promovisao humantiarne akcije, borbe, učestvovao u mnogim akcijama i sada ovo napravi", rekao je razčaranin Huck.

Iz Sturmboxinga se nisu oglašavali nakon svega, a već su i njemački mediji počeli pisati o ovoj situaciji.

I sam Huck je dugi niz godina sudionik raznih humanitanrih akcija i dodao je na kraju da ga je potez Ćatića veoma razočarao.

"Zbog svega navedenog on je tu i gdje jeste", rekao je Huck na kraju i još malo dodao sol na ranu Ćatiću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.