Adnan Ćatić nakon 10 rundi odlukom sudija slavio u prvoj borbi nakon 11 mjeseci

Bio bolji od Altayja

Adnan Ćatić nakon 10 rundi odlukom sudija slavio u prvoj borbi nakon 11 mjeseci

E. Ganibegović

Adnan Ćatić je večeras boksovao u Stuttgartu protiv turskog boksera Sukrua Altayja i slavio na poene nakon deset rundi. 

Adnan Ćatić poznatiji kao Felix Sturm večeras nije po prvi put boksovao pod zastavom Bosne i Hercegovine, nakon što je 52 puta to učinio braneći njemačke boje, iako je to bilo najavljeno. 

U dvorani Porsche u Stuttgartu protivnik Adnana Ćatića bio je Turčin Sukru Altay, te je ova borba za Ćatića bila prva nakon 11 mjeseci pauze i poraza od Istvana Szilija.

Prva runda protekla je u početnom odmjeravanju snaga i nekoliko udaraca Adnana Ćatića je prošlo. "Udri ga, Ado", odjekivalo je krajem prve runde s tribina Porsche arene.

Lijevi direkt je nekoliko puta prošao u drugoj rundi, te je Ćatić zahvaljujući svom iskustvu već stekao prednost u odnosu na turskog boksera.

Treća runda nije donijela ništa spektakularno. Prošlo je nekoliko udaraca s obje strane, no ništa što bi promijenilo tok meča. Slična je bila i četvrta, te je dojam da je Ćatić postepeno povećavao prednost.

Oglasi

Spustio je Adnan malo gard u petoj rundi, no ništa turski bokser nije uspio napraviti. Šesta runda donijela je nekoliko dobrih udaraca Ćatića, no daleko od nokauta.

U sedmoj je bh. bokser konačno uputio i sjajan desni kroše, no turski bokser je po prvu put u sedam rundi probio Adnanov gard i zadao mu nekoliko snažnih udaraca.

Vratio se Ćatić u osmoj rundi i uputio nekoliko čistih udaraca. Nisu ni deveta ni deseta runda donijele nokaut, no naš bokser je pobijedio na bodove, odlukom sudija bilo je 3:0 za Adnana. 

Treba pohvaliti i navijače. Kao da je Ćatić boksovao u zeničkoj Areni ili u Zetri, s obzirom na to kakvu je podršku s tribina dobijao.

Petorostruki prvak svijeta je uoči borbe izjavio kako se osjeća potpuno spremno i da mu je želja da osvoji novu titulu i to pod zastavom Bosne i Hercegovine.

"Osjećam se jako dobro fizički. Kao da imam 34, a ne 44 godine. Sparingujem s mnogo mlađim kolegama i to mi govori da imam potrebnu energiju. Mislim da se u ovim godinama jako dobro može boksati", rekao je Ćatić.

Top Komentari

tarchi
Pa dobro jel boksovao pod BiH zastavom ili nije, u pm?
3 0
bazaorao
Nisam znao da nam je zastava ovih boja. Jel to Šmit nešto nametno?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi