Jedan od najboljih bh. golmana ikada

Enver Lugušić ponovo u FK Sarajevo

Esmer Oštraković

Enver Lugušić, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih golmana u historiji vratio se u FK Sarajevo.

Naime, ovaj nekada sjajni golman imat će funkciju koordinatora za strateški razvoj golmana ekipe Sarajeva, a radit će sa akademijom i prvim timom.

U svojoj igračkoj karijeri Lugušić je četiri godine proveo u dresu Sarajeva, te je sjajnim intervencijama stekao velike simpatije na Koševu.

Igrao je još i za Jedinstvo iz Brčkog, Konyaspor i Kayserispor u kojem je i završio svoju igračku karijeru 1994. godine.

Enver Lugušić, jedan je od najboljih bosanskohercegovačkih golmana u historiji. U svojoj igračkoj karijeri, četiri godine branio je za Fudbalski klub Sarajevo, a svojim sjajnim intervencijama stekao je velike simpatije koševske publike. Lugušić je ponovo dio Bordo tima. Stiže u funkciji koordinatora za strateški razvoj golmana FK Sarajevo, a sarađivat će sa Akademijom i prvim timom", stoji u objavi FK Sarajevo.

Prije nekoliko dana FK Sarajevo je napustio trener golmana Adi Adilović koji je otišao u bugarsi Ludogorets.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegova zamjena je Ibro Hodžić koji je već imao priliku da bude član bordo kluba, a posljednji angažman imao je u FK Unis Vogošća.

Vidjet ćemo da li je uprava FK Sarajevo pogodila sa angažmanom Lugušića i Hodžića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.