Toni Kroos je stekao ime u dresu minhenskog Bayerna, ali iako je Nijemac Real Madrid je za njega nešto posebno (Foto: EPA)

Toni Kroos iskreno

"Prošao sam mnogo toga, igrao za veliki Bayern, ali Real je nešto posebno"

Midhat Šljivak

Toni Kroos (33) ostaje bez ugovora s Real Madridom na kraju ove sezone, a iskusni njemački fudbaler još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere. Pretpostavlja se da bi mogao produžiti saradnju s madridskim velikanom u kojem je osvojio gotovo sve što je mogao i kojeg smatra izuzetnim.

Toni Kroos jedan je od najboljih veznjaka svijeta u proteklih 10-ak godina. Sjajni Nijemac ispostavio se kao odlično pojačanje Florentina Pereza i višestruko im se isplatilo ulaganje 25 miliona eura u njega 2014. godine.

Kroos je uz Modrića i Casemira godinama činio neuništivi trio Reala. Osvojeno je obilje trofeja, ali vrlo je moguće da njemački veznjak provodi posljednje mjesece u dresu Kraljeva.

Razgovora o nastavku karijere na još jednu sezonu postoje. Odluka još nije zvanična, no Kroos nikad neće zaboraviti sve što je doživio u Madridu i ovaj klub izdvaja od svih, pa čak i iznad Bayerna.

"Ono što mogu reći, nakon što sam vidio dosta toga u svijetu fudbala, nakon što sam igrao za velikana kao što je Bayern, je to da je Real Madrid jedinstven", istakao je Toni Kroos.

Njemački veznjak je u dresu Kraljeva iz Madrida odigrao 401 utakmicu i postigao je 27 golova. Osvojio je četiri trofeja Lige prvaka, tri La Lige i gomilu drugih trofeja.

Noć zbog koje je Kroos u 22. godini zauvijek odbacio alkohol: "Nije mi bilo nimalo dobro"

Toni Kroos znao je tu i tamo da se opusti, ali je već u 22. godini donio odluku da više ne pije.

Kroos, koji ima četiri trofeja Lige prvaka, jedan je od najboljih veznjaka posljednjih 10-15 godina. Iako je uglavnom navikao da osvaja trofeje, znao je i da ih gubi, a jedan poraz posebno mu je teško pao i to je zapravo bilo prvo veće iskustvo u njegovoj bogatoj karijeri.

U sezoni 2011/2012 Chelsea je osvojio Ligu prvaka protiv Bayerna. Kroos je tada imao 22 godine i igrao je od prve minute, a poraz mu je teško pao u prvom takvom finalu.

U jednom podcastu, Kroos je rekao da je nakon meča želio svoj bijes "utopiti" u alkoholu. Nijemac je odlučio popiti tekilu, zapravo u većim količinama je išlo piće niz grlo, a sutradan mu je pozlilo. Nakon toga se zauvijek odrekao alkohola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon finala Lige prvaka s Chelseajem, sjećam se da sam pio jer sam bio jako utučen. U tom trenutku sam odlučio popiti koju tekilu sa svima prisutnima. Htjeli smo pozvati hitnu pomoć. Nije bilo drugog načina da se riješim boli", rekao je Kroos, pa je dodao:

"Uzeo sam tekilu jer je to bilo jedino piće koje sam volio. Sutradan mi nije bilo nimalo dobro, a u tom trenutku sam pomislio da alkohol nije dobar. Cijeli dan nisam mogao gledati na oči, nisam mogao ni da jedem, a onda sam prestao piti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.