Krtica u svlačionici pravi potpuni haos u Bayernu: "Ne znam kako se može pogledati u ogledalu"
Neko iz svlačionice Bayerna otkrio je njemačkim medijima taktičke zamisli Juliana Nagelsmanna i to je poprilično naljutilo trenera bavarskog velikana (Foto: EPA)

Julian Nagelsmann izgubio živce

Krtica u svlačionici pravi potpuni haos u Bayernu: "Ne znam kako se može pogledati u ogledalu"

M. Šljivak

Minhenski Bayern u posljednje vrijeme igra zaista odlično. Tim Juliana Nagelsmanna lagano je preko PSG-a došao do četvrtfinala Lige prvaka, a u Bundesligi se polako odvajaju od konkurencije koja je ove sezone nešto bliža nego inače. Ipak, određenih problema unutar svlačionice bavarskog velikana ima, a trener Bayerna je izuzetno ljut zbog krtice koja otkriva medijima taktičke planove koje ima.

Trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann izuzetno je ljut zbog činjenice da su se u listu Bild pojavile njegove taktičke zamisli iz svlačionice.

Nagelsmann ne može da vjeruje da se neko usudio na ovakav način odavati klupske tajne i da se zna ime onog koji je ovo napravio definitivno ne bi više bio član kluba.

"Iznerviran sam", počeo je priču trener Bayerna Julian Nagelsmann i nastavio je:

"Osoba koja otkrije ovako nešto šteti svakom igraču. To nije nikako dobro", govori ljutito Nagelsmann.

Oglasi

"Krtice su zaštićena vrsta, pa je potraga za njim veoma komplikovana. Ja se mogu pogledati u ogledalo i to je bitno, ta osoba ne može".

"Dosta razmišljam o tome i pitam se koja je namjera te osobe i čemu se nada? Nejasno mi je. Nemoguće da je iz finansijskih razlioga. Ovako protivnicima olakšava posao", rekao je Nagelsmann.

"Ova ekipa je najkvalitetniji Bayern u historiji, svaka čast Brazzo"

Lothar Matthaus često je znao biti žestok u kritikama prema svom nekadašnjem klubu Bayernu. Kao analitičar je uvijek javno govorio svoje mišljenje i mora se priznati, znao je biti u pravu.

Matthaus je sada u javnost izašao sa zanimljivom tvrdnjom - Da je trenutna ekipa Bayerna najkvalitetnija u historiji.

Oglasi

"Kada su svi zdravi, ova ekipa je najbolja u historiji Bayerna, kada je kvalitet u pitanju", tvrdi Matthaus i dodaje:

"Bayern trenutno ima 20 igrača koji mogu biti starteri. U moje vrijeme ih je bilo 13, nešto kasnije 16-17. A još se danas može napraviti i petizmjena".

Smatra Mattahaus da su u Bayernu na neki način prihvatili njegove kritike od prije nekoliko godina.

"Prije godinu i po ili dvije sam kritikovao da Bayern nema toliko kvaliteta. Ne smatram da je zbog mojih kritika, ali očigledno su u klubu razmislili. Bili su veoma aktivno na tržištu i svaka čast Brazzi (Hasan Salihamidžić) na tome."

Ono što bi legendarni fudbaler malo izmijenio je napad tima. Smatra da je tu najmanje kvaliteta.

"Mislim da napad trenutno nije baš najbolji. Nekada su tu bili Ribery, Robben, Lewandowski i Muller, koji su se malo više isticali od sadašnjih napadača. Ne želim uvrijediti nikog, ali tako je."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Matthaus smatra i kako je Bayern među favoritima za osvajanje Lige prvaka. Nije najveći, ali među Top 3 je.

"Velika imena ne osvajaju Ligu prvaka sami, velike ekipe da. Rekao sam prije utakmica s PSG-om da je Bayern sposoban uzeti trofej ove sezone. Jedan su od favorita, ali ne i prvi favorit jer su ispred Real i City. Ne smijemo podcijeniti Benficu i Napoli", istakao je Lothar Matthaus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi