Oni žele da on ide već na ljeto, no situacija je potpuno drugačija

Maguire je novom izjavom itekako naljutio navijače Manchester Uniteda

Samir Mlaćo
Najskuplji defanzivac u historiji Manchester Uniteda Hary Maguire sve manje dobija šansu na terenu.

Maugire je ispao iz prvog tima, imao je i problema sa povredom, a u posljednjih pet utakmica starter je bio samo na jednom meču.

Pravio je brojne greške na početku sezone, te su navijači jasno istakli da ga ne žele vidjeti u početnoj postavi. Spominje se da će na ljeto napraviti transfer, ali on ističe  da ima veoma bitnu ulogu u ekipi.

Imam vrlo bitnu ulogu na terenu i izvan njega u klubu. Trudim se da budemo što uspješniji i kad igram i kad ne igram. Naravno da želim odigrati što više utakmice, ali imam i svoje zadatke izvan terena. Lijepo je kada mogu izaći na teren i predvoditi ekipu“, rekao je Maguire za BT Sports.

Manchester je Leicesteru platio čak 87 miliona eura za usluge Maguirea, a on je nakon loših partija postao i meta ismijavanja. 

Ove sezone upisao je ukupno 23 nastupa uz četiri takmičenja.

Kada je mogući odlazak u pitanju, Maguire se povezuje sa PSG-om, ali i Chelseajem.

Parižani mu mogu ponuditi platu od 200.000 funti sedmično i transfer bi se lako mogao realizovati.

Manchester bi tako se riješio skupo plaćenog nogometaša, a navijači sigurno se ne bi bunili ukoliko dođe do transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sprema se šokantni transfer kojim će Maguire završiti četverogodišnji boravak u Manchesteru Unitedu“, stoji u pisanju The Suna.

United je trenutno na trećem mjestu Premier lige, te ima 50 bodova. Teško da može do kraja sezone ugroziti Arsenal i Manchester City koji vode veliku bitku za prvaka, no Crveni đavoli mogu biti zadovoljni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.