Čovjek nije normalan

Manchester City razbio Burnley, Haaland zabio nova tri gola

Esmer Oštraković

Ekipa Manchester Cityja ostvarila je očekivanu pobjedu protiv Burnleya u okviru četvrtfinala FA Kupa. Ipak, da će konačan rezultat biti 6:0, to je malo ko mogao očekivati.

Držala se ekipa Burnleya jako dobro sve do 32. minute kada je Haaland nakon asistencije Alvareza pogodio za vodstvo od 1:0.

Samo tri minute kasnije strijelac je isti, a ovaj put asistenciju je upisao Foden. Sa vodstvom Manchester Cityja od 2:0 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu potpuni raspad sistema u ekipi Burnleya. Erling Haaland je u 59. minuti kompletirao svoj hat-trick i donio svojoj ekipi prednost od 3:0.

U 62. minuti već je bilo 4:0. De Bruyne je upisao asistenciju, a strijelac je ovaj put bio Alvarez. Do kraja utakmice viđena su još dva gola.

Prvo je Palmer koji je u igru ušao umjesto Haalanda postigao gol u 68. minuti. Konačan rezultat postavio je Alvarez u 73. minuti utakmice.

Manchester City se tako nakon ove pobjede plasirao u polufinale FA Kupa gdje uz Manchester United važi za glavnog favorita za osvajanje trofeja.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a ona ide jako žestok tempo i jako težak raspored za Manchester City, a sve kreće od 1. aprila.

Oni će tada na svom terenu dočekati ekipu Liverpoola, a seda dana kasnije gostuju kod davljenika, ekipe Southamptona.

Nakon te utakmice na svom terenu u okviru Lige prvaka dočekuju Bayern, a zatim u Manchester dolazi i ekipa Leicestera.

Poslije Leicestera im slijedi revanš susret protiv Bayerna u Njemačkoj, a onda i tri utakmice u okviru prvenstva do kraja aprila.

Prvo gostuju kod Brightona 23. aprila, a tri dana kasnije dočekuju Arsenal. April završavaju na gostovanju kod Fulhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.