Bayern je danas prošao najgore, a onda su Salihamidžića pitali da li se boji Erlinga Haalanda

Derbi četvrtfinala Lige prvaka

Bayern je danas prošao najgore, a onda su Salihamidžića pitali da li se boji Erlinga Haalanda

E. Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka i već sada je svima jasno da će u centru pažnje biti okršaj Manchester Cityja i Bayerna. Žrijeb je već komentarisao i Hasan Salihamidžić koji je govorio o Cityju, Pepu Guardioli, ali i o nevjerovatnom Erlingu Haalandu.

Bayern je u osmini finala pokazao svoju snagu jer je u dvomeču uspio da eliminiše PSG koji je ove sezone važio za prvog favorita što se tiče osvajanja Lige prvaka, no Bavarci su mislili drugačije.

Aktuelnog prvaka Njemačke žrijeb nije mazio ni u četvrtfinalu jer je Bayern dobio čini se najtežeg mogućeg protivnika, a to je Manchester City.

Sportski direktor bavarskog kluba Hasan Salihamidžić ovaj put nije boravio u Nyonu kako bi pratio žrijeb već je ostao u Minhenu, te su navijači imali priliku na zvaničnoj stranici pratiti uživo žrijeb koji je komentarisao upravo Brazzo.

Jasno je da u Minhenu ne mogu biti presretni što su za protivnika dobili Manchester City koji je demonstrirao svoju silu protiv Leipziga kojeg su u dva meča pobijedili s ukupnih 8:1.

"Pobijedili su ubjedljivo protiv Leipziga. Ponovo ćemo se sresti s Pepom Guardiolom i ja se uvijek radujem tako velikim utakmicama", rekao je Salihamidžić na početku i nastavio.

Oglasi

"Vjerujem da mi najbolje igramo upravo protiv najvećih protivnika. Ovo su utakmice sezone za navijače, ali i naše igrače. Radujemo se tim utakmicama i naravno da će nam cilj biti da pobijedimo i prođemo dalje".

Jasno je da će Bayernu najveća opasnost prijetiti od Erlinga Haalanda koji je prije nekoliko dana Leipzigu zabio čak pet golova, a Salihamidžića su pitali da li se pribojava dojučerašnjeg igrača Borussije Dortmund.

"Haaland je sigurno jedan od najboljih napadača na svijetu, ali mi smo pokazali protiv PSG-a da imamo jako dobru odbranu. No, mislim da je City u ovom trenutku bolji od PSG-a. Bez dileme će ovaj okršaj biti najuzbudljiviji u četvrtfinalu", kaže nekadašnji bh. reprezentativac.

Također, već sada je poznato da će pobjednik iz duela Cityja i Bayerna u polufinalu igrati protiv boljeg iz okršaja Real Madrid - Chelsea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ostalim mečevima četvrtfinala Lige prvaka sastaju se još Inter - Benfica i Napoli - Milan. Bolji iz tih susreta će igrati u polufinalu.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 11. i 12. aprila, dok će revanš mečevi biti odigrani svega sedam dana kasnije, odnosno 18. i 19. aprila.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

E.Car
Ova strana je prejaka, svi favoriti za titulu, dok na drugoj strani Napoli nema konkurenciju do finala. Bayern- Napoli finale i titula ide u Njemačku!!!!
0 3
Adnanos
Pa i City je prosao najgore
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi