Spektakl za spektaklom: Poznati parovi četvrtfinala Lige prvaka!

Održan žrijeb u Nyonu

Spektakl za spektaklom: Poznati parovi četvrtfinala Lige prvaka!

E. Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka i već sada je jasno da nas očekuje nekoliko fantastičnih utakmica.

Osmina finala najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu donijela nam je sjajne utakmice i nema dileme da nas do kraja sezone očekuju sve bolji i bolji mečevi.

Već u prvoj rundi nokaut faze ostali smo bez nekoliko favorita jer su se od takmičenja oprostili već PSG i Liverpool, dok su danas u žrijebu mnogi najviše priželjkivali Benficu koja je do četvrtfinala došla nakon pobjede u dvomeču protiv Club Bruggea.

Današnji žrijeb tradicionalno se održao u Nyonu s početkom u 12 sati, a u bubunju su se našli Napoli, Real Madrid, Manchester City, Inter, Bayern, Milan, Benfica i Chelsea.

Voljom žrijeba odlučeno je da ćemo u četvrtfinalu gledati okršaje:

Real Madrid - Chelsea

Oglasi

Inter - Benfica

Manchester City - Bayern

Napoli - Milan

Također, već je poznato i kakve parove ćemo moći vidjeti u polufinalu. U polutinalu Lige prvaka igrat će pobjednik iz duela Napoli - Milan protiv pobjednika duela Inter - Benfica. U drugom polufinalu igrat će pobjednik meča Real Madrid - Chelsea protiv pobjednika Manchester City - Bayern.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 11. i 12. aprila, dok će revanš mečevi biti odigrani svega sedam dana kasnije, odnosno 18. i 19. aprila.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi mečevi polufinala Lige prvaka na rasporedu su 9. i 10. maja, a revanši se igraju 16. i 17. maja.

Već je poznato da će se veliko finale Lige prvaka ove sezone igrati 10. juna, a domaćin će biti Istanbul.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Znaci finale Real Madrid-Bayern. Vidimo se
0 6
SasaBeg
Otvori se "manjim klubovima".. super! milan, inter, benfika, napoli..neko je u finalu. Valjalo bi da inter izgura, radi Dzeke.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti