Prava fudbalska porodica

Čovjek koji je Hrvatsku bacio na koljena jučer ponosno sinove ispratio na okupljanje reprezentacije

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske okupila se jučer pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Trikolore očekuju okršaji protiv Nizozemske i Irske. No, u centru pažnje našli su se sinovi legendarnog reprezentativca ove zemlje koji su dobili pozive od Didiera Deschampsa.

Francuzi su se tradicionalno okupili u Clairefontaineu gdje će se pripremati za početak kvalifikacija za EP. Trikolore već u petak očekuje duel protiv Nizozemske, a samo tri dana kasnije gostuju selekciji Irske.

Na jučerašnjem okupljanju u centru pažnje našla su se braća Thuram koji su dobili pozive od selektora Deschampsa.

Marcus Thuram je već standardni reprezentativac, ali ovaj put poziv je dobio i njegov mlađi brat Khephren koji inače igra u dresu Nice i svojim igrama izborio se za poziv u reprezentaciju Francuske.

Oni su tako nastavili stopama svog oca Liliana Thurama koji je s dosta uspjeha nastupao za Trikolore, te je bio dio legendarne generacije koja je uspjela da osvoji zlato na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, ali i dvije godine kasnije osvojili su i titulu prvaka Evrope.

Ovaj 51-godišnjak je za Francusku odigrao čak 142 utakmice i zabio je tek dva gola, ali to su golovi koji će se zauvijek pamtiti. Postigao ih je u polufinalu pomenutog Mundijala u okršaju protiv Hrvatske.

Tada je Francuska pobijedila Vatrene sa 2:1, a ispostavilo se da su ti golovi Thurama i jedini koje će ikada zabiti u dresu svoje reprezentacije.

Jučer je ponosni otac ispratio svoje sinove na okupljanje reprezentacije što najbolje pokazuje o kakvoj fudbalskoj reprezentaciji se radi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Thuram je snimao kada je vozač došao po Marcusa i Khephrena, a kasnije je sve to objavio na društvenim mrežama jer nije mogao da sakrije koliko je ponosan što su njegovi sinovi pozvani u nacionalni tim.

Marcus je debitovao za Francusku krajem 2020. godine i ima devet nastupa, dok njegov mlađi brat tek treba da debituje u dresu A selekcije ove zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.