Tako tvrdi fudabler Barcelone

Alba iskreno progovorio o optužbama za Barcelonino podmićivanje sudija

E. Oštraković

Sedmicama je glavna tema u Španiji Barcelona, te njihov slučaj sa navodnim podmićivanjem sudija za bolje suđenje.

Alba je nedavno bio gost kod Rista Mejidea, kod kojeg je govorio o nekim zanimljivim temama, a jedna od njih je upravo skandal za koji se veže Barcelona.

Direktno je Alba upitan da li je nekada primjetio nešto sumnjivo na njihovim utakmicama i je li upoznat sa tim da je Barcelona potkupila nekog sudiju.

"Ne. Kada je riječ o utakmici sa Atleticom sjećam se. Ako pobjedimo osvajamo ligu u posljednjem kolu. Bilo je 1:1 i Atletico bi bio prvi sa pobjedom ili neriješenim rezultatom. Samo pobjeda nam je odgovarala. Lopta se tada odbila od igrača Atletico Madrida, nije bilo nedozvoljene pozicije i Messi je postigao gol, ali je gol poništen. Oni su bili prvaci tada", rekao je Alba, te je nastavio:

"Nikada ništa čudno nisam primjetio na terenu. Možete nekog sudiju više simpatisati ili manje, ali igrajući nisam primjetio ništa. Kada ljudi pričaju loše o Barceloni ja sam u nevjerici. Nikada nisam primjetio da nas neko favorizuje. Mnoge stvari koje su izgovorene nisu istina", rekao je Alba.

Barcelona je u turbulentnom periodu i još uvijek se vode postupci u kojima Barcelona želi dokazati da nije kriva.

Od katalonskog kluba traži se dokumentacija koju klub odbija da priloži smatrajući da je ovo sve igra kako bi se klub destabilizovao u periodu kada su se ponovo rezultatski vratili u vrh La Lige.

Joan Laporta prije nekoliko dana izjavio je da će Barcelona sigurno dokazati da takve optužbe nisu istinite, ali i da će krenuti po osvetu protiv svakoga ko je ukaljao ugled ovog kluba i prije nego što su se pojavili bilo kakvi dokazi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu nije kraj mukama Barcelone jer je u posljednje vrijeme glavna tema i ugovor Gavija koji je također završio na sudu. I u tom slučaju Barcelona treba dokazati pravilnosti, a sve nakon tužbe koju je pokrenula La Liga.

Ako se "slučaj Gavi" ne pokaže validnim Barceloni prijeti oduzimanje bodova u tekućoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.