Novi skandal: Sudije su od Barceloninog novca plaćali skupe restorane, odmore, poklone...
FOTO: EPA

Problem za problemom u Kataloniji

Novi skandal: Sudije su od Barceloninog novca plaćali skupe restorane, odmore, poklone...

H. Zilić

"Slučaj Negreira" je već sedmicama glavna tema u Španiji i svi klubovi u La Ligi su Barceloni okrenuli leđa i tražili su da Katalonci budu žestoko kažnjeni zbog navodnog plaćanja za bolje suđenje.

Barcelona je u turbulentnom periodu i još uvijek se vode postupci u kojima Barcelona želi dokazati da nije kriva.

Od katalonskog kluba traži se dokumentacija koju klub odbija da priloži smatrajući da je ovo sve igra kako bi se klub destabilizovao u periodu kada su se ponovo rezultatski vratili u vrh La Lige.

Joan Laporta prije nekoliko dana izjavio je da će Barcelona sigurno dokazati da takve optužbe nisu istinite, ali i da će krenuti po osvetu protiv svakoga ko je ukaljao ugled ovog kluba i prije nego što su se pojavili bilo kakvi dokazi.

Međuim, španski mediji objavili su nove dokaze koji ne idu baš u korist Katalonaca.

Naime, oni su objavili da su došli u posjed kopije računa kojim je Enriquez Negreira častio sudije od Barceloninog novca.

Oglasi

U pitanju su razne hotelske usluge, odmori za vikend, hrana, piće u skupim restoranima, luksuz kakav bi rijetko ko odbio.

Ovo pokreće nove sumnje oko Barcelone i njihovog sarađivanja sa sudijama što svakako ne ide u prilog katalonskog divu pred nove sudske odluke.

Laporta je najavio da će se osvetiti svima koji su ponizili klub bez ikakvih dokaza, te da će svaki klub i svako lice tužiti za klevetu zbog toga.

U Barceloni su navodno spremili dokumente koji dokazuju njihovu nevinost i uskoro bi se trebali dokazati kao validni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu nije kraj mukama Barcelone jer je u posljednje vrijeme glavna tema i ugovor Gavija koji je također završio na sudu. I u tom slučaju Barcelona treba dokazati pravilnosti, a sve nakon tužbe koju je pokrenula La Liga.

Ako se "slučaj Gavi" ne pokaže validnim Barceloni prijeti oduzimanje bodova u tekućoj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Najlopovskiji klub ikada. Za njih je Juventus oličenje poštenja. U drugu ligu s varalicama...
4 1
Ecosport
Barça je totalno nevina ovde, sve je transparentno i zakonito. Pu****e ga smrdljivi madriđani, yebem vam sve po spisku.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi