Žrijeb Kupa Bosne i Hercegovine održan je danas u prostorijama Saveza (Foto: Screenshot)

Duel starih rivala privlači pažnju

Reakcije nakon žrijeba Kupa BiH - Velež i Željezničar spremni na 'tuču', Zrinjski veoma miran

Midhat Šljivak

Kup Bosne i Hercegovine ulazi u završnicu takmičenja. Na današnjem žrijebu polufinalnih parova kuglice su spojile Velež i Željezničar, te Zrinjski i Tuzla City i sve ekipe traže svoj put do trofeja.

Polufinalni dueli Kupa Bosne i Hercegovine privući će veliku pažnju. Posebno se to odnosi na duel Veleža i Željezničara, dok je Zrinjski u drugom polufinalu veliki favoriti protiv Tuzla Cityja.

Nakon žrijeba iz redova Željezničara, Veleža i Zrinjskog su istakli kako je njihov cilj trofej i da će sve učiniti da dođu do trofeja.

"Svi su jako kvalitetni u ovoj fazi takmičenja. Mi moramo biti na maksimalnom nivou kako bismo prošli dalje. Velež je jako dobra ekipa, to su pokazali u dosadašnjim utakmicama. Potrudit ćemo se da odigramo dobro, prvo u Mostaru, pa i u revanšu", rekao je sportski direktor Željezničara Samir Bekrić i dodaje:

"Možda je lagana prednost kad se igra druga utakmica kući, ali nema pravila. Igraju se dvije utakmice. Ponavljam, sve ekipe su kvalitetne i ako želimo trofej moramo sve pobijediti do kraja. Moramo biti na vrhunskom nivou kako bismo osigurali prolazak i ispunili naš cilj", dodao je Bekrić.

Direktor Veleža Sanjin Alagić pohvalio je starog rivala i ističe da je cilj odbrana trofeja.

"Možemo biti i zadovoljni, a i nezadovoljni. Željezničar je stari rival koji je kvalitetan i koji je dobar rival. Ako želimo odbraniti trofej,m što je naš cilj, moraju se proći sve prepreke. Bit će to dvije teške utakmice, ali nadam se da ćemo proći u finale", govori Alagić i nastavlja:

"I mi i Željo imamo jako vatrene navijače. Bolje bi bilo da igramo kući uzvrat. Na nama je da ostvarimo dobar rezultat u prvom meču i potom na Grbavici osigurati plasman u finale. Obje utakmice se moraju odigrati vrhunski."

Ispred HŠK Zrinjski komentar na žrijeb Kupa dao je Mario Pandža.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ako želimo otići do kraja, a to želimo, moramo biti spremni na sve izazove. Tuzla City ne briljira u Premijer ligi, ali je došla do polufinala. Imaju svoju računicu, a imamo i mi. Želimo otići do kraja i učinit ćemo sve da to napravimo", rekao je Pandža.

Prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se 5. aprila, a uzvrati 19. aprila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.