U Parizu će sigurno biti gledan poprijeko

Messi je sinoć napravio najveći skandal u karijeri, bolje mu je da se ne vraća u Pariz!

Admin Čaušević

Argentina je u noći sa četvrtka na petak proslavila titulu prvaka svijeta pred domaćim navijačima. Bilo je to protiv Paname koja je savladana sa 2:0.

Nakon što je odsviran kraj meča uslijedilo je veliko slavlje igrača Argentine zajedno sa 90.000 prisutnih gledatelja na kultnom stadionu Monumental.

U zanosu slavlja Messi je napravio vrlo vjerovatno najveći skandal u svojoj karijeri i to zbog neprimjerenih pjesmi koje će sigurno izazvati dosta polemike.

Naime, u jednom trenutku se počela pjevati pjesma "Minut šutnje za Brazil koji je mrtav, minut šutnje za Francusku koja je mrtva."

Jedan od igrača Argentine je poveo navijanje, a Messi se priključio slavlju i nije uspio da se suzdrži što su kamere i snimile.

Snimak je vrlo brzo postao viralan i ovakvo skandiranje sigurno Messiju neće pomoći u njegovov avanturi u PSG-u.

Odnosi navijača pariškog kluba i Messija su u posljednje vrijeme poprilično loši pogotovo nakon ispadanja iz Lige prvaka, a nakon ovog incidenta pristalice pariških Svetaca će ga dodatno uzeti za zub.

U posljednjem ligaškom meču protiv Rennesa, Messi je nakon što je sudija odsvirao kraj odmah otišao u svlačionicu te nije ni pozdravio navijače.

Jasno je da ljubav između dvije strane puca i da je vrlo izgledno da ćemo Argentinca u novoj sezoni gledati u dresu nekog drugog kluba.

Inače, Messiju ugovor sa PSG-om ističe na kraju sezone i kako sada stvari stoje teško da će saradnja biti nastavljena pogotovo nakon skandala nakon pobjede nad Panamom.

Protiv Paname je Messi odigrao još jednu utakmicu koju će dugo pamtiti pošto je postigao svoj 800. gol u profesionalnoj karijeri. Uradio je to iz slobodnjaka u samom finišu meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.