Kultni stadion i mravinjak od 90.000: Messi izveo magiju, ali potez igrača Paname je "prava priča"

Argentinci pokazali pehare navijačima

Kultni stadion i mravinjak od 90.000: Messi izveo magiju, ali potez igrača Paname je "prava priča"

A. Čaušević

Argentina je u prijateljskom duelu pobijedila Panamu sa 2:0, strijelci u samom finišu utakmice bili su Almada i Messi. Utakmica pred 90.000 gledatelja na kultnom stadionu El Monumental je protekla u svečanoj atmosferi.

Još tri sada uoči starta utakmice tribine su bile krcate. Vjerovatno ne postoji Argentinac koji nije želio uživo gledati svoje junake iz Katara, ali "samo" njih 90.000 je dobilo tu priliku. 

Igrači Paname nisu imali milosti prema Messiju. U nekoliko navrata su ga žestoko faulirali i pokazali su da nisu prijateljski nastrojeni.

Igrala se 89. minuta kada je sjajni Argentinac pokazao zašto se smatra najboljim igračem svih vremena. 

Oglasi

Na magičan način je izveo slobodnjak sa oko 20 metara te pogodio same rašlje. Sigurno jedan od ljepših golova u dresu Gaučosa.

Inače, to je bio 800. gol Messija u karijeri i nije mogao birati ljepši način da ga postigne.

Pravo iznenađenje desilo se tek na kraju utakmice. Igrači Paname su se takmičili ko će pozdarviti s Messijem.

Svi su željeli zajedničku fotografiju, a jedan je otišao korak dalje te je zamolio zvijezdu PSG-a da mu se potpiše na dres. 

Prava zabava je uslijedila nakon posljednjeg sudijskog zvižduka kada su navijačima Argentinci pokazali pehar svjetskog prvaka. 

Bila je to sigurno nezaboravna noć za legendarnog čarobanjaka iz Rosarija.

"Želim vam svima zahvaliti na ljubavi i priznanju koje smo dobiline samo nakon Svjetskog prvenstva nego i za Copa Americu. Ne mogu vam objasniti koliko mi znači vaša podrška" rekao je Messi publici koja ga smatra nekom vrstom narodnog heroja. 

Top Komentari

user1676560946
Bog fudbala.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi