Promjena na klupi Bayerna

Bayern potvrdio odlazak Nagelsmanna i dolazak Tuchela - Salihamidžić objasnio razloge odluke · Zvanično

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern potvrdio je večeras odlazak Juliana Nagelsmanna s mjesta trenera, te dolazak Thomasa Tuchela koji je potpisao ugovor do 2025. godine. Razloge otkaza Nagelsmannu otkrio je Hasan Salihamidžić.

Bayern je u finišu ove sezone odlučio promijeniti trenera. Julian Nagelsmann je iznenada dobio otkaz, a na njegovo mjesto došao je Thomas Tuchel.

Klub je potvrdio ovu odluku, a razloge je otkrio sportski direktor tima Hasan Salihamidžić.

"Ovo je bila najteža odluka otkako sam sportski direktor Bayerna. Imao sam otvoren i prijateljski odnos s Julianom od prvog dana. Žao mi je što se ovo desilo", rekao je Hasan Salihamidžić i dodaje:

"Nakon duboke analize sa sportske strane, posebno od januara, te drugog dijela prethodne sezone, donijeli smo odluku da otpustimo Juliana. Hvala mu na svemu što je uradio za Bayern i želimo mu sve najbolje", rekao je Salihamidžić.

Direktor Bayerna Oliver Kahn također se oglasio nakon otkaza Nagelsmannu.

"Kada smo doveli Juliana Nagelsmanna u ljeto 2021. godine, bili smo uvjereni da ćemo s njim raditi na duže staze. To nam je bio cilj, a Julian je imao aspiracije da igra atraktivan fudbal".

"Međutim, shvatili smo da je kvalitet igre našeg tima sve slabiji i slabiji, posebno nakon Svjetskog prvenstva. Loše igre naše zadane ciljeve su stavili u opasnost. Zbog toga smo odlučili reagovati. Lično želim Julianu i njegovom timu sve najbolje", poručio je Oliver Kahn.

S Nagelsmannom iz kluba odlaze i asistenti Dino Toppmoller i Xaver Zembrod, video analitičar Benjamin Gluck, a tu će ostati samo novi trener golmana Michael Rechner, kojeg je Nagelsmann angažovao tokom januara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je još u igri za osvajanje tri trofeja. Igrat će četvrtfinale Lige prvaka protiv Manchester Cityja, nalaze se na drugom mjestu Bundeslige s bodom zaostatka u odnosu na Borussiju Dortmund i u četvrtfinalu su DFB Kupa.

Thomas Tuchel ima veliko iskustvo iza sebe i lako bi se moglo desiti da na kraju Bavarci dođu do trostruke krune.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.