Sve zbog kćerke

Tuchel je imao veliki razlog zbog kojeg je prihvatio poziv Bayerna, a nije riječ o sportskom motivu

Esmer Oštraković

Tuchel je od septembra prošle godine bio bez posla i to nakon što je dobio otkaz u Chelseaju. Nakon toga odbio je nekoliko ponuda.

Ipak, ponudu Bayerna nije mogao odbiti, te je postao novi trener ove ekipe i svoj posao u novom klubu će krenuti od ponedeljka.

Očekivalo se da će Tuchel sačekati kraj sezone kako bi odlučio gdje će nastaviti karijeru, a dugo se spominjalo da bi mogao zamijeniti Ancelottija u Real Madridu.

Kada se pojavio Bayern Tuchel nije dugo razmišljao, te je odmah prihvatio ponudu i dogovorio saradnju sa ovim klubom.

Osim Chelseaja Tuchel je u svojoj karijeri vodio ekipe Borussije Dortmund i Mainza u Njemačkoj, te ekipi Paris Saint-Germaina.

Njemački mediji otkrili su da je Tuchel imao još jedan razlog za preuzimanje Bayerna, a on nije bio sportski.

Naime, Tuchelova kćerka živi u Minhenu, a on tamo ima i stan, te se u tom gradu osjeća baš kao kod svoje kuće.

"Orginalni plan bio je da ostane u Engleskoj. Ipak, kada je interes Bayerna postao ozbiljan Tuchel je odmah odlučio da prihvati ponudu. Osim sportskog aspekta, postoji još jedan važan razlog. Njegova kćerka živi u Minhenu i on tamo ima svoj stan", napisao je Philipp kessler.

Javnost u Njemačkoj bila je veoma iznenađena zbog toga što je Nagelsmann dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann je s Bayernom ove sezone izborio četvrtfinale Lige prvaka, a klub je na bod od vodeće Borussije Dortmund u Bundesligi, ali očito rezultati nisu razlog što uprava kluba sprema smjenu Nagelsmanna.

Iako nisu navedeni razlozi, smatra se da su u klubu nezadovoljni određenim stvarima koje radi sam Nagelsmann, a osobito što olako ulazi u svađe sa igračima i pravi nemir u momčadi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.