Bayern potvrdio odlazak Nagelsmanna i dolazak Tuchela - Salihamidžić objasnio razloge odluke

Promjena na klupi Bayerna

Bayern potvrdio odlazak Nagelsmanna i dolazak Tuchela - Salihamidžić objasnio razloge odluke · Zvanično

M. Šljivak

Minhenski Bayern potvrdio je večeras odlazak Juliana Nagelsmanna s mjesta trenera, te dolazak Thomasa Tuchela koji je potpisao ugovor do 2025. godine. Razloge otkaza Nagelsmannu otkrio je Hasan Salihamidžić.

Bayern je u finišu ove sezone odlučio promijeniti trenera. Julian Nagelsmann je iznenada dobio otkaz, a na njegovo mjesto došao je Thomas Tuchel.

Klub je potvrdio ovu odluku, a razloge je otkrio sportski direktor tima Hasan Salihamidžić.

"Ovo je bila najteža odluka otkako sam sportski direktor Bayerna. Imao sam otvoren i prijateljski odnos s Julianom od prvog dana. Žao mi je što se ovo desilo", rekao je Hasan Salihamidžić i dodaje:

"Nakon duboke analize sa sportske strane, posebno od januara, te drugog dijela prethodne sezone, donijeli smo odluku da otpustimo Juliana. Hvala mu na svemu što je uradio za Bayern i želimo mu sve najbolje", rekao je Salihamidžić.

Oglasi

Direktor Bayerna Oliver Kahn također se oglasio nakon otkaza Nagelsmannu.

"Kada smo doveli Juliana Nagelsmanna u ljeto 2021. godine, bili smo uvjereni da ćemo s njim raditi na duže staze. To nam je bio cilj, a Julian je imao aspiracije da igra atraktivan fudbal".

"Međutim, shvatili smo da je kvalitet igre našeg tima sve slabiji i slabiji, posebno nakon Svjetskog prvenstva. Loše igre naše zadane ciljeve su stavili u opasnost. Zbog toga smo odlučili reagovati. Lično želim Julianu i njegovom timu sve najbolje", poručio je Oliver Kahn.

S Nagelsmannom iz kluba odlaze i asistenti Dino Toppmoller i Xaver Zembrod, video analitičar Benjamin Gluck, a tu će ostati samo novi trener golmana Michael Rechner, kojeg je Nagelsmann angažovao tokom januara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je još u igri za osvajanje tri trofeja. Igrat će četvrtfinale Lige prvaka protiv Manchester Cityja, nalaze se na drugom mjestu Bundeslige s bodom zaostatka u odnosu na Borussiju Dortmund i u četvrtfinalu su DFB Kupa.

Thomas Tuchel ima veliko iskustvo iza sebe i lako bi se moglo desiti da na kraju Bavarci dođu do trostruke krune.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi